ŠTA SE SVE DOGAĐA NA JAHTAMA BOGATIH RUSA Radila sam po 25 sati, ali i dobijala napojnice od 4.000 evra!

Sara Begbi i Betani Silkoks godinama su radile kao deo posluge na jahtama bogataša. Silkoks je tako posluživala poslovne ljude i članove kraljevskih porodica, s tim da je iznajmljivanje jedne od jahti na kojima je radila nedeljno koštao i milion dolara.

Druženje s bogatima i slavnima, putovanja na egzotične lokacije i napojnice od 4.000 hiljade evra, sve je to bio deo njihovog posla.

Ali kako devojke tvrde, ispod te glamurozne površine krije se i puno toga negativnog, kao npr rad od 18 sati dnevno, zahtevni gosti te meseci provedeni daleko od kuće. Ove dve devojke imale su iz prve ruke priliku da vide kako žive bogati ljudi.

Sara se na ovaj posao odlučila 2014. godine kada joj je dečko koji je radio na jahti Triniti rekao da njegova kompanija traži radnike. Sledećih godinu i po dana Sara je provela ploveći na luksuznom brodu i posetila zemlje kao što su Tajland, Indonezija, Tajland, Malezija, Singapur.

"Kuvar na brodu spremao je hranu i za goste i za članove posade, a hrana je bila na najvišem nivou. Jednom sam imala priliku isprobati japansku Kobe govedinu koja košta 11 hiljada dolara", ispričala je Sara.

Posao se nije završavao ni nakon ponoći jer je onda gostima morala osigurati noćne zalogaje, kao što su sladoled, kolači ili sendviči. Iako je kasno išla da spava, rano se budila.

"Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sledećih 16 do 18 sati s tim da bih tokom dana jedva sela na dva minuta. Ako i toliko", tvrdi Sara.

Prostor u kojem je spavala bio je toliko mali da se, kako je rekla, osećala kao da je u zatvoru. S druge strane imala je pristup nekim od najneverovatnijih mesta na svetu. Dnevni troškovi bili su minimalni jer smeštaj nije plaćala, a mesečno bi zaradila do 2.210 funti. U slobodno vreme živela je gotovo kao i njeni gosti. Uživala bi u hotelima s pet zvezdica i jela po najboljim restoranima, a sve je finansirala svojim, kako kaže, teško zarađenim novcem.

U celoj toj priči najteže se podnosi odvojenost od porodice i prijatelja pogotovo u vreme kao što su Božić i rođendani.

"Gosti su po tom pitanju bili veoma obzirni prema meni. Jednom prilikom sam tako dobila Armani sat, a svi troškovi večere i torte u restoranu su bili plaćeni", prisetila se Sara.

Betani je kao deo posluge na brodu radila tri godine nakon što je završila fakultet. Smatrala je da je to odlično životno iskustvo.

"Najduže sam na nogama provela 25 sati, a kopno jednom prilikom nisam dotakla čak 40 dana. Retko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput prigrizli", ispričala je Betani koja je mesečno zarađivala više od 3.000 funti, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom kući i sa 60 dana plaćenog godišnjeg.

"Najčudnije što sam ikad poslužila je sendvič s piletinom i čipsom", prisetila se Betani.

Tokom rada na jahti imala je prilike da se sretne sa Vilom Smitom, princom Albertom od Monaka, Antoniom Banderasom. Danas radi u Londonu, a iako je puno toga pretrpela, priznaje da se ponekad oseća i pomalo usamljeno jer je ipak tri godine provela okružena mnoštvom ljudi.

Najnovije vesti iz Srbije i sveta - pogledajte još

MILJANA PRESTALA DA PIJE LEKOVE: Svaku noć sanjam BEBE koje sam ubila, ne mogu više! IDEM U PAKAO

_____________________________

Sigurno vas može zanimati:

Najzanimljivije vesti dana 1 STANISLAV (19) I ILIJA (21) OSUĐENI SU NA STRELJANJE: Braću čeka SMRTNA KAZNA zbog onoga što su uradili učiteljici

Najzanimljivije vesti dana 2UBIJENA POPULARNA PEVAČICA, RAFALOM NASRED ULICE? Čitav Balkan je u suzama zbog ove tragedije (VIDEO)

Najzanimljivije vesti dana 3FANOVI SKUPILI 25.000€ ZA LUNU I MARKA! "Ja sam dala 2.500€, do porođaja će biti i više, da mogu da kupe šta im treba"