MISTERIJA SRPSKE KOŠARKE: Da li znate ko je Leon Deleon?

Za većinu ljubitelja sporta, naročito košarke, ovo je misterija, ali verujemo da će se određeni broj ljudi setiti

Odgovor na pitanje koje smo postavili u naslovu jeste da je to novi direktor Košarkaške Superlige Srbije . Leon Deleon je zamenio Dragana Gogića na mestu glavnog operativca KLS , a verujemo da današnjoj košarkaškoj publici njegovo ime malo šta znači i da su se mnogi zapitali ko je to? 

Međutim, njegovo ime itekako znači starijim ljubiteljima košarke na ovim prostorima, ali iu košarkaškim krugovima na prostorima bivše Jugoslavije. Deleon je dugogodišnji košarkaški radnik koji je obavljao odgovorne funkcije u Savezu još u vreme SFRJ.

Sigurno je da mu je najvažnija bila uloga predsednika Takmičarske komisije Košarkaškog saveza Jugovlavije, a bio je i delegat. Ipak, jedna od njegovih najvećih preporuka je da je bio blizak saradnik dr Radomira Šapera, čoveka koji je uz legendarne profesora Aleksandra Nikolića i Boru Stankovića bio pionir košarke na ovim prostorima.

Deleona dugo nije bilo u domaćoj košarci, ali se sada na predlog dr Boška Đukanovića, inače prvog čoveka Metalca, vratio u košarkaške tokove.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji