ŽELJKU REBRAČI BLOKIRANI RAČUNI ZBOG DUGA OD 2,6 MILIONA EVRA: Na naplatu mu stiže još 950.000 evra, prinuđen da RASPRODA IMOVINU!

Bivši srpski košarkaš Željko Rebrača već godinama ima dugove nastale zbog privatnog biznisa koji je započeo pre više od 12 godina. Nakon skandala s biznismenom iz Sombora Dušanom Bezbradicom, koga je prevario za 500.000 evra, protiv sportiste spor vodi i banka kojoj duguje više od dva miliona evra, saznaje Kurir.

Rebrača je još davne 2008. godine podigao kredit kako bi osnovao "Poslovni centar Rebrača" d. o. o. Košarkaš svoje dugove nije izmirivao na vreme, zbog čega je više puta dobijao opomene.

Kad je banka od koje je dobio pozajmicu prodata, druga banka koja ju je kupila preuzela je dug i nastavila s pokušajima naplate od sportiste. U međuvremenu su ga i tužili, te je čitava stvar trenutno na sudu.

Po podacima iz APR, vidi se da je Rebračina firma osnovana 2008, a upisani novčani ulog bio je 322 miliona dinara. Upisani kapital iznosio je skoro 19 miliona u nepokretnostima, dok se imovina firme procenjuje na 1,3 milijarde dinara u nekretninama. Sveukupni Rebračini dugovi iznose 310.812.435 dinara, što je više od 2,6 miliona evra, zbog čega su mu računi blokirani, prema podacima Narodne banke Srbije.

Po rečima našeg izvora, on je podigao kredit u banci kad je osnivao firmu, a kako nije na vreme plaćao rate, iznos je porastao na dva miliona evra. Nakon nekoliko godina, tačnije 2015, od biznismena Dušana Bezbradice pozajmio je 500.000 evra da bi pokušao da se iščupa iz krize. Napravili su menice kao pokriće za to, međutim, one nisu bile validne. Kako nije vraćao dug, biznismen je morao da pokrene spor protiv njega. Nakon nekog vremena sud je doneo odluku u korist Rebrače, a kad je Bezbradica preminuo, slučaj je nastavila njegova ćerka. Ona je podnela privatnu krivičnu tužbu, koja je presuđena u njenu korist, ali već šest meseci nikako da postane pravosnažna, iako je zakonski rok prošao. Po prvostepenoj odluci suda, košarkaš je dužan da Bezbradičinoj naslednici isplati sveukupno 950.000 evra, u šta spadaju glavni dug i kamate.

- Ne razumem zašto se ponovo pokreće ova tema, kada su stvari jasne, idu svojim tokom i nema apsolutno ništa suštinski novo. Na ovom slučaju radi tim mojih pravnih zastupnika i očekujem da će se sve rešiti na dobrobit svih učesnika u ovom procesu. Napominjem da je spor nastao ne mojom krivicom, spletom okolnosti na koje niko u tom trenutku nije mogao da utiče i da duboko verujem da će se uskoro da se reši na zadovoljstvo svih zainteresovanih. Blokada o kojoj govorite datira još od 2012. godine i odnosi se na firmu preko koje se realizovao čitav projekat. Povezivati opet to, na nekorektan način, sa mojim imenom u najmanju ruku nije umesno, ali nije mi problem da kažem kako se po ko zna koji put konstruiše priča, koja, uveravam vas, ne može da me poremeti u planovima i radu. Kao vrhunski sportista, tokom karijere, naučio sam da se nosim sa mnogim izazovima, podmetanjima, pokušajima raznih sabotaža, nikada nisam posustao i uvek sam uspevao da na kraju izađem kao pobednik. Tako će biti i sada - rekao je Rebrača 

Na našem blic vesti portalu, pronađite i najnovije vesti

jan 03, 2021 717

Ispunilo se PROROČANSTVO o zemljotresu u Hrvatskoj!? Sve katastrofe su već najavljene za 2020. godinu

in Društvo
Mnoga tumačenja Nostradamusovih zapisa za ovu godinu su predvidela i velike požare i…
jun 11, 2021 155

ZBOG JEDNE KOMŠIJINE REČENICE, GASTARBAJTERU SE ISTUMBAO CEO ŽIVOT: Radio je preko, da je znao šta će se desiti ne bi se ŽENIO!

in Žena
Pošto sam radio u nemačkoj firmi u Beogradu, u nekom trenutku tokom kovid pandemije…
feb 08, 2021 713

DEDA MRAZOVA KUĆICA - MESTO GDE JE VELJINA EKIPA MUČILA SVOJE ŽRTVE: Ovu bazu ustupio im je upravo bivši policajac Georgiev

in Kriminal
Selo Tršić, udaljeno od Loznice svega šest kilometara, u žižu javnosti dospelo je kroz…
mar 13, 2021 449

SRBIJA NE PRESTAJE DA PRIČA O UMRLICI SANJE ILIĆA: Jedan detalj je svima zapao za oko, svi se ČUDE!

in Društvo
Kompozitor, arhitekta, muzičar i frontmen grupe “Balkanika”, Aleksandar Sanja Ilić…
maj 06, 2021 632

ŠOK UZROK TRAGEDIJE KOD MOSTARA: Otac divljačkom vožnjom i 4-godišnjeg sina odveo u smrt VIDEO

in Balkan
Obdukcija tela Agrona Keleraja (32) iz ​​Mostara i njegovog četvorogodišnjeg sina E.K.,…
apr 03, 2021 730

OTAC POLJOPRIVREDNIK, MAJKA VASPITAČICA, AJFONKINI RODITELJI OD SRAMOTE NE IZLAZE IZ KUĆE! Ovde je njeno selo

in Rijaliti
Cela Srbija juče je brujala o hapšenju starlete Tijane Ajfon i navoda da je osumnjičena…
jun 09, 2021 942

Bojana ušla u autobus za Valjevo i sela pored devojke: Videla SLIKU, a onda joj se život ZAUVEK promenio

in Zapadna Srbija
Ona je istakla da nikada neće zaboraviti taj dan i pakao koji je proživela Bojana iz…
jun 06, 2021 177

LEPA VEST ZA BUDUĆE MAJKE: Porodilje više ne mogu primati naknadu manju od minimalca

in Žena
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona…
jan 30, 2021 802

Šta je pisalo u dnevniku ubice: Najavio da će se ubiti, ostavio čak i pare za bivšu devojku, a onda je izbo 30 puta

in Zapadna Srbija
Dušan P. (34) iz Koceljeve, osumnjičen za ubistvo 19-godišnje Violete J. sa kojom je bio…
mar 27, 2021 1125

NISAM POLUDELA, SREĆNA SAM! Jelena ima 35 godina i majka je 7 dece, IMA JAKU PORUKU ZA SVE!

in Društvo
Najstarija Magdalena ima 13 godina, posle nje idu Karla (11), Ante (9), David (8), Ivo…

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji