TUŽBA DECENIJE: Aca Lukas, Grand produkcija i NEVEROVATNIH DEVET MILIONA!

Producent Saša Mirković podneo je tužbu protiv Grand produkcije zbog ’neovlašćenog snimanja i emitovanja Aleksandra Vuksanovića Lukasa u ’Zvezdama Granda’.

Vlasnik Grand produkcije je Junajted Medija a zakonski zastupnik je Aleksandar Saša Popović. Tužbom koja je podneta protiv Granda potražuje se 9.000.000 evra.

Tužbu je podneo Saša Marković zbog neovlašćenog snimanja i emitovanja Lukasa u šou programu Zvezde Granda u sezoni 2015/2016/2017 i prve polovine sezone 2018.

Mirković je tužbu za naknadu štete po osnovu autorskih prava podneo jer kako tvrdi sa Lukasom ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji, čime sva prava i obaveze iz istog prelaze upravo na Sašu kao producenta.

Mirković je ovim povodom rekao da su Lukasu blokirane pesme na Jutjubu i izneo detalje prestanka saradnje Lukasa sa Grand produkcijom.

- Grand je neovlašćeno napravio kanal Ace Lukasa pre nekoliko godina, s tim što je Aca Lukas mislio da je to njegov kanal. Iako smo mi bili u ugovornim odnosima, ali to je nebitno u ovom slučaju, i dalje je važeći moj ugovor sa njim (Lukasom), oni su napravili kanal kao da je on vlasništvo Lukasa, a u stvari tajno su registrovali da su oni vlasnici. Faktički, ukrali su Lukasa od samog Lukasa - iznosi Mirković.

- Sada, naravno, prodajom Granda United Mediji, United Media je počela da blokira pesme Lukasu. Zamislite, neko blokira Aci Lukasu ‘Rođendan’ ili ‘Ličnu kartu’?! Pošto je takva situacija, ja sam morao da posegnem za tužbom - navodi estradni menadžer.

- Pustio sam im tužbu od 9 miliona evra za učešće Ace Lukasa u Zvezdama Granda, jer oni nikada za to nisu pribavili saglasnost od mene kao matičnog producenta, na šta ih je Lukas upozoravao nekoliko godina. I na kraju je morao da otkaže učešće u Zvezdama Granda, i to je jedini razlog zašto je otkazao učešće u Zvezdama Granda - zato što oni nikada nisu pribavili moju saglasnost za tako nešto. Tj. Popović je sve vreme izbegavao da plaća obavezu i sada je ta tužba otišla United Mediji, i tako dalje... - tvrdi Mirković.

- Te pesme posmatramo kao njegovu decu... Zamislite, oni su blokirali pesmu 'Ako su tvoja usta otrov sipala'.. United Media tada nije ni postojala, a ni Grand. I oni su nasilno krenuli svuda, jer mi smo počeli da pravimo novi kanal - Aca lukas Official i počeli su da blokiraju pesme. Zato su sada 'popili' tužbu, bukvalno da Acu odbranim da ga ne ukradu od sebe samog. Ja sam sada, eto, došao kao spasilac Ace Lukasa! (smeh)

- Videćemo šta će sudovi reći - kaže Saša Mirković.

Na naše pitanje kako je uopšte došlo do toga da shvate da su Aci blokirane pesme, Mirković nam je objasnio da se to dogodilo onda kada su počeli pripreme za novi album.

- Otkrili smo to zato što spremamo novi album. Tražili smo kanal, prvo su se odjednom izgubile šifre (napominjem, to je Acin kanal), i sada, kada smo ušli, šifre i dalje nismo dobili... - priča Mirković.

Kako Mirković tvrdi, niko nije obavestio ni njega ni Lukasa o tome da će pesme biti blokirane.

Kako saznajemo, novi album Ace Lukasa, koji publika nestrpljivo čeka, trebalo bi da bude objavljen oko 15. novembra, a moguće je i da će biti i za Acin rođendan (trećeg novembra), što bi bio poseban poklon njegovim vernim fanovima.

 

U ime Grand produkcije obratio se advokat Miša Petrovski koji je rekao da na adresu United Media-e nije stigla još uvek nikakva tužba, a da će na pitanja u vezi iste davati nakon njenog prispeća na adresu.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji