Mala Milica živela u ukletoj kući?! MISTERIOZNA SMRT ZAVILA BELOCRKVANSKO SELO U CRNO

Misteriozna smrt male Milice Bogdan (9) iz Kajtasova zavila je celo selo u crno.

Devojčicu koju meštani sela kod Bele Crkve opisuju kao nasmejanu i vedru, uvek spremnu za igru i druženje, porodica danas sahranjuje.

 

Iako potreseni i u bolu, familija i komšije ne mogu da se otmu utisku da je Miličina smrt došla kao grom iz vedra neba. Sumnja se da je uzrok smrti trovanje vodom iz bunara. Međutim, meštanka koju smo sreli tvrdi da je reč o ukletoj kući.

- Tu je živeo moj dever. Imao je troje dece, ali su svi do jednog umrli u toj kući - kaže na početku razgovora za „Alo!“ kuma porodice Bogdan.

Ona navodi da se pre pola veka dogodila tragedija slična ovoj koja je pogodila porodicu Bogdan.

- Jeste bilo pre 50 godina, ali je to bila strašna tragedija. Isto ovako, sve je bilo čudno. Dever je nakon smrti dece prodao imanje. Nije mogao da podnese tu kuću. Mislim da je ukleta - ispričala je kuma kroz suze.

Malu Milicu, kako navodi, videla je poslednji put u subotu.

- Vozila je bicikl na ulici. U prolazu me je pozdravila. Kao da je sada ovde gledam, ne mogu da verujem da je nema. Svi smo je mnogo voleli. Bila je mnogo dobro dete. Jedina sreća u nesreći, ako tako može da se kaže, jeste ta da su dečaci, koliko čujem, dobro - navodi ona.

Prvi komšija porodice devetogodišnje Milice kaže, iako se radi o socijalno ugroženoj porodici, da je reč o ljudima i deci za primer.

- Mene je zatekla smrt deteta, i to tako iznenada. Video sam je kako se igra s vršnjacima na ulici, a posle čujem malecka umrla. Pa kako?! Navodno, voda nije kako treba. Manite me te priče, svi mi ovde pijemo tu vodu, uostalom i ostatak te porodice... Doktori treba da saopšte istinu, kakva god da je. Miličin otac je vredan čovek, ide radi na nadnicu gde god šta ima, ne libi se posla. A majka je pedantna žena, brine o deci najbolje što može. Uslovi kod njih u kući su u redu, ljudi žive i u mnogo gorem - kaže komšija za kuću u kojoj je Milica živela sa roditeljima, dva brata i još četvoro dece.

Podsetimo, devetogodišnja Milica umrla je u nedelju u Opštoj bolnici u Vršcu, a lekari sumnjaju da je uzrok smrti trovanje vodom iz lokalnog bunara. Primljena je u bolnicu sa visokom temperaturom i povraćanjem, a ubrzo je preminula. Miličina dva brata primljena su sa istim simptomima, a zatim su prebačena za Beograd. Dečaci su van životne opasnosti.

Nikad nije bilo problema sa vodom

Dragan Popović, direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, kaže da za sve godine koje živi u tom mestu nije bilo problema sa vodom, ni u Beloj Crkvi, ni u okolini.

- Porodica prima socijalnu pomoć, ogrev i pakete s hranom. Užina i knjige za decu su besplatne. Milica je bila veoma društvena, kao i ostala deca. Njeni roditelji, posebno otac, na nadnicu rade sve poljoprivredne poslove, majka održava higijenu i brine se oko kuće - navodi Popović i dodaje da će Centar pokriti i trošak sahrane.

Dvojica dečaka koja su iz Vršca prebačena u Dečju kliniku u Tiršovoj stabilnog su opšteg stanja, a dalja ispitivanja su u toku, rekao je Siniša Dučić, direktor Tiršove.

- Dečaci su primljeni sa temperaturom i bolovima u stomaku tokom jučerašnjeg prepodneva na Univerzitetsku dečju kliniku. Dijagnostičke procedure su u toku. Danas su oba dečaka stabilnog opšteg stanja - rekao je docent dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji