KOPIRALI PINKIJA I ŠVABU, PA UBILI MARTINA: Braća koja su ga TUKLA DO SMRTI obožavaju likove iz filma RANE!

Četvorica tinejdžera na društvene mreže su kačila fotke i citate iz krimi-filma „Rane“, a meštani Novog Kneževca kažu da su se oni gotovo poistovetili s glavnim likovima iz filma.

Četiri brata iz Novog Kneževca, koji se sumnjiče da su ubili Martina Barnu (17), celog leta su progonili mladića, ali i terorisali čitav grad i njegove stanovnike, među kojima i decu.

Podsetimo, Miloš D. (19), Jovan D. (18) i njihova maloletna braća M. D. i J. D. uhapšeni su zbog sumnje da su u noći između 17. i 18. septembra pretukli Martina Barnu u gradskom parku. Nesrećnom Martinu je od batina pukla jetra, usled čega je preminuo na mestu.

Meštani Novog Kneževca za osumnjičene nemaju reči hvale. Opisuju ih kao bahate, drske i nasilne.

- Viđali smo ih po centru grada. Gledali smo da se sklanjamo od njih, pošto su važili za vrlo problematične. Čuli smo da su pre izvesnog vremena bokserom pretukli dečaka iz Sente, a tukli su i druge momke - pričaju zaprepašćeni meštani i dodaju:

- Oni su se redovno okupljali u parku u centru. Tu su pili alkohol, a navodno su konzumirali i neke psihoaktivne supstance. Priča se i da su prodavali lekove koje su ko zna kako nabavljali. Neki kažu da su saletali i starije sugrađane i pljačkali ih. Sve u svemu, jedna raspuštena banda i bilo je pitanje vremena kada će napraviti neko veliko zlo.

Da su Miloš D., Jovan D. i njihova braća problematičnog ponašanja, može se zaključiti i po njihovim profilima na društvenim mrežama. Među njihovim fotkama dominiraju likovi iz čuvenog filma „Rane“.

- Izgleda da su im idoli bili Švaba i Pinki, glavni likovi filma Srđana Dragojevića. Čini se da su se poistovetili s mladićima iz filma, čije je odrastanje bilo obeleženo sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom društva. Pinki i Švaba su u svet kriminala ušli sa svega 14 godina, a braća su često citirala rečenice iz filma i, nažalost, kao da su uživali u toj ulozi loših momaka - kaže izvor i dodaje da su uhapšeni dečaci na Fejsbuku objavljivali fotografije Pinkija i Švabe na kojima drže pištolje i konzumiraju narkotike, a među omiljenim filmovima im je i „Južni vetar“, čija je tema takođe kriminal.

Kako saznajemo, svoj četvorici je posle hapšenja i saslušanja u zrenjaninskom višem tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

- Davali su kontradiktorne izjave i krivicu su svaljivali jedan na drugog. Sumnjiče se za ubistvo u saizvršilaštvu - kaže izvor i dodaje da su se braća na Martina okomila letos.

- Jedan od njih je 13. avgusta došao u sukob s njim, navodno zbog devojke. Tada su ga pretukli i gotovo mu odsekli uvo, koje su mu lekari prišivali u bolnici. Od tada ga nisu ostavljali na miru, proganjali su ga i presretali po gradu, bukvalno nije mogao da živi od njih - navodi naš sagovornik.

Monstruozno: LEŠ POKRILI LIŠĆEM

Koliko je monstruozan zločin, govori i činjenica da su braća, kada su se uverili da Martin ne diše, njegov leš pokrili lišćem i kartonima.

Igor Jurić: DRŽAVA DA REAGUJE

Igor Jurić rekao je za Kurir da je „ovo još jedan slučaj vršnjačkog nasilja“.

- Martin je bio izložen torturi, dok su mnoge institucije, ali i građani to nemo posmatrali. Da li je moguće da na nasilje ćutimo i ne reagujemo. Hajde da mi odrasli preuzmemo odgovornost. Poenta cele priče nije da se država kritikuje, već da se reaguje i ne ćuti - kaže Igor Jurić.

Žrtva problematična: SUKOBI S PORODICOM

Martin Barna, kako saznajemo, do januara ove godine je živeo sa ocem, ali su se tada posvađali, pa je on otišao kod majke.

- Navodno je imao sukob s ocem. Mesecima je stanovao s majkom i dedom, ali se ni sa njima nije slagao, pa je nekoliko dana pre zločina otišao da živi s bakom po ocu i navodno je živeo u šupi. Roditelji su već dugo razvedeni - kaže izvor.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji