Nestala devojčica (15) odbila da se vrati kod roditelja, jer je trudna i u vezi s 14 godina starijim čovekom!

Policija je pronašla Ivanu Vemić ( 6. decembra, puni 16 godina) iz Sivca, koja je iz roditeljske kuće nestala u noći između 2. i 3. oktobra. Potvrđena je sumnja roditelja da je Ivana otišla sa razvedenim čovekom (29), ocem dvoje dece, s kojim je već duže u vezi.

Njih dvoje su locirani u Novom Sadu, odakle su 4. oktobra pozvani da dođu u Policijsku stanicu u Kuli. Ivana, međutim, nije vraćena u roditeljsku kuću, nego je sa odobrenjem policije ostala sa svojim partnerom, kojem je zabranjeno da je vodi u svoj dom, kako se to ne bi smatralo brakom sa maloletnom osobom!

Otac Dragan i majka Snežana su zapanjeni ishodom, ističući da se Ivana za njih i dalje vodi kao nestala, jer ne znaju gde se udaljila po izlasku iz policijske stanice.

- Policijski inspektor je, kad sam prijavio nestanak, rekao da će, ako moja ćerka bude pronađena, biti zadržana u najbližoj policijskoj stanici do dolaska roditelja i radnika Centra za socijalni rad (CSR). Umesto toga, Ivani i čoveku sa kojim je pobegla, dozvoljeno ja da dođu u kulsku policiju kad im bude odgovaralo. Stigli su sa njegovom optužbom da sam ja Ivanu tukao, što je ona u mom prisustvu pred inspektorom negirala - ispričao je otac.

Dragan je u Policijskom odeljenju u Sivcu izjavio da porodica i dalje strahuje za Ivaninu bezbednost, navodeći da je čovek, sa kojim je puštena da ostane, "već počinio nasilje u porodici, jer je ubo nožem svoju bivšu suprugu".

- Pred radnicima CSR rekao je da ima arsenal oružja, a ona je socijalnom radniku izjavila da je trudna, što je krivično delo obljube maloletnice. Tražim da se, zbog promenjenog ponašanja, moja ćerka podvrgne testovima na drogu i ostale psihoaktivne supstance - kazao je Dragan.

Pošto je Ivana odbila da se vrati u roditeljski dom, predlog CSR bio je da se ona smesti u "sigurnu kuću". Prema rečima direktorke CSR Gordane Vakule, to je trebalo da spusti tenzije i omogući da se razgovara hladnih glava. Ivana je pristala da ode u "sigurnu kuću", ali se kasnije predomislila.

- Sad nije ni u našoj, ni u njegovoj, ni u "sigurnoj" kući. Ne znamo gde je. Zato ću podneti tužbe protiv javnog tužioca i odgovornih u Policijskoj stanici i Centru za socijlani rad u Kuli - najavio je utučeni otac Dragan.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji