MONSTRUM UBIO ŽENU I ĆERKU: Bebi zdrobio lobanju, pa je zaklao nožem! Njegova reakcija na suđenju zaprepastila sve!

Arpad Sabo (28), koji je optužen za ubistvo supruge Slavice (24) i četvoromesečne ćerke Nikoline, bio je potpuno hladnokrvan kada su juče u sudnici čitali nalaz veštaka o stravičnim povredama na žrtvama

Pre nego što je nožem prerezao grkljan četvoromesečnoj ćerkici, krvnik Arpad Sabo (28) snažnim stiskom ruke je detetu polomio obe temene kosti glave, nalaz je veštaka koji je juče saopšten u nastavku suđenja Sabu za ubistvo supruge Slavice (24) i bebe Nikoline u Veterniku u avgustu prošle godine.

Optuženi Sabo, kao i na prvom pretresu, ni juče nije želeo da iznosi odbranu. On se u sudnici ponašao hladnokrvno, ne pokazujući ni trunku kajanja, a nikakvu reakciju nije pokazao ni kada je sudski veštak govorio o smrtonosnim povredama koje je naneo četvoromesečnoj ćerki.

- Temeni deo glave, poprečno duž preloma temenih kostiju, krvlju je podliven. Obe temene kosti su prelomljene, prelom je linijast, pruža se poprečno preko temena i zahvata obe temene kosti. To znači da je optuženi ćerkicu od četiri meseca prvo stisnuo rukom za teme glave, a zatim joj je nožem prerezao grkljan - stoji u nalazu sudskomedicinskih veštaka.

Potom je sudski veštak Radenko Vuković objasnio da Sabo prilikom hapšenja ni u krvi ni u urinu nije imao alkohola, što znači da je monstruozni zločin počinio u potpuno trezvenom stanju.

Podsetimo, u optužnici se navodi da je Arpad svesno ubio suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta prošle godine, prvo je ubio Slavicu, i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara u glavu i telo. Onda je uzeo kuhinjski nož, dužine sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.

Nakon toga optuženi je otišao do dečjeg kreveca u kome je spavala četvoromesečna Nikolina. Prvo joj je šakom polomio teme glave, a zatim istim nožem kojim je ubio Slavicu devojčici prerezao vrat.  

Advokat okrivljenog Dragan Čolić juče je ispitivao svedoka Lazara Petrića, sve vreme pokušavajući da ga navede da kaže da je „imao nešto sa Slavicom“.

- To nije tačno. Mi smo se družili kao komšije. Ali ne samo sa Slavicom nego i sa Arpadom. Dopisivali smo se porukama, ali u njenim porukama nije bilo ničeg bezobraznog, kako vi to pokušavate da kažete. Sve su se odnosile na to da li ćemo piti kafu ili spremati ručak. Sve poruke mogu da se provere jer je moj telefon u novosadskoj policiji na veštačenju - izjavio je svedok.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji