"TO JE SVE ŠTO JE OSTALO OD MOJE DECE" Posle tragedije na jezeru majka plače i privija na grudi kupaće gaćice svog mezimca

Vidno uzrujan, očuh Kristijan je kroz plač ispričao da je dečake odveo na jezero da bi im ispunio želju da se kupaju sa decom.

- Bio sam sa dečacima u plićaku, nisam ih ostavio ni dva minuta. Izašao sam kod supruge kad je ćerkica zaplakala i samo sam zastao da zapalim cigaretu - kaže očuh Kristijan.

- Pogledajte na štriku, to su male gaćiće za kupanje! Bile su D... To je sve što je ostalo od moje dece - kaže ucveljena majka Dragana.

Posle velike drame koja se dogodila u nedelju na jezeru Očaga kod Lazarevca, kada su rođena braća D. (5) i D. (7) M. izvučeni na obalu u besvesnom stanju, a lekari Hitne pomoći više od sata pokušavali da ih ožive, majka i očuh u potresnoj ispovesti pričaju da se sve odigralo za tren.

- Mnogo mi je teško... Evo, pogledajte na štriku, to su male gaćiće za kupanje! Pripadale su D.... To je sve što mi je ostalo od moje dece. Uzela sam makar to da imam! Duše moje male, kako će majka bez vas? - kroz suze kaže Dragana Metić, majka nastradalih mališana, dok kupaće gaćice pritiska na grudi.

Tragedija se dogodila 23. avgusta oko 15 sati, kada su dečaci sa sestrom A. (2), majkom i očuhom Kristijanom otišli na jezero. Mališani su bili u plićaku sa drugom decom, ali su iznenada nestali ispod površine. Majka Dragana kaže da joj je odmah bilo jasno šta se dogodilo.

- Viknula sam odmah da su se deca udavila! Spasioci su trčali oko jezera, a posle jednog sata su izvadili prvo mlađeg D., a odmah za njim i D., koji je ležao bukvalno pored brata. Našli su ih na dva metra dubine, a igrali su se u plićaku! Mlađi je, sećam se, došao do mene i potom otišao. Moj suprug Kristijan je bio s njima. Izašao je iz vode samo nakratko da zapali cigaretu. Ja sam u jednom trenutku pogledala i viknula - Joj, nema mi dece! - kaže očajna majka i dodaje da je odmah počela da ih oplakuje.

- Muž i ja ne znamo da plivamo. Ćerkicu A., koja mi je iz braka sa Kristijanom, poslala sam u Beograd kod sestre jer sada nisam u stanju da brinem o njoj. Šta se desilo sa dečacima, nije mi jasno?! Da li mi verujete da je voda na tom mestu gde su se udavili mojoj dvogodišnjoj A. bila do grudi! Kako su se udavili, šta se dogodilo, nije nam jasno? Mlađi je imao epilepsiju, ko zna šta se desilo? - kaže očajna majka.

Vidno uzrujan, očuh Kristijan je kroz plač ispričao da je dečake odveo na jezero da bi im ispunio želju da se kupaju sa decom.

- Bio sam s njima u plićaku. Nisam ih ostavio same ni dva minuta! Ne znam da li je i toliko bilo. Na trenutak sam izašao kod supruge jer je ćerkica počela da plače i samo sam zastao da zapalim cigaretu. Prvi put smo ovde bili na kupanju i preselo mi je. Hteo sam samo da im ispunim želju. Poslednjih deset dana su ponavljali "da idemo na kupanje, da idemo na kupanje", i evo šta se dogodilo. Othranio sam ih od dve kile mesa. Danijel nije imao ni 40 dana kada je počeo da živi sa mnom, a Dragiša je imao oko dve godine... Na jezeru su bila i druga deca, čak i mnogo mlađa od njih... Nije mi jasno šta se dogodilo - kazao je Kristijan i briznuo u plač.

Dragana ističe da je Kristijan bio maksimalno posvećen dečacima, a da je njihov biološki otac na robiji u požarevačkom zatvoru "Zabela". 

- Vodio ih je na sok, sladoled. Mučio se radeći u "Gradskoj čistoći", ispunjavao im je svaku želju - tvrdi neutešna Dragana.

Komšije kažu da je Kristijan u povratku s posla donosio pune kese namirnica.

Tela dečaka su još na obdukciji radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, zbog čega će sahrana biti zakazana naknadno.

Sa prvim ima osmoro dece, a sa drugim samo ćerku

Dragana je ispričala da sa Kristijanom dobro živi, ali da ima velike probleme sa bivšim mužem, od kojeg ne može da se razvede.

- Prvi muž me je maltretirao. Uskoro treba da se vidimo na sudu i da se razvedemo. Sa njim sam imala osmoro dece, a sa Kristijanom ovu malecku Aleksandru. Imam i troje unuka, sada će i četvrto... Šta da vam kažem, ovo je strašno. "Gradska čistoća" će snositi troškove sahrane, zahvalni smo im na tome - rekla je majka.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji