Radmila koja je umrla u zatvoru, tu se i porodila: Sumnja se da je ubila bebu, izgubila i drugo dete

 

* Imala je još četvoro dece, poslednji put se porodila u zatvoru * Pre petomesečne bebe, porodica na porođaju izgubila još jednog sina * Najpre se verovalo da je dečak preminuo

 

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je sinoć u Okružnom zatvoru u Beogradu. Reč je o ženi iz sela Petlovača kod Šapca, osumnjičenoj za smrt petomesečnog sina K. M, koja je priznala šta je uradila istražnim organima nakon što je tvrdila da je dete pronašla mrtvo u kolicima.

Priča o tragediji porodice najpre je dospela u javnost u aprilu prošle godine, kada je 20. u mesecu petomesečna beba K. M. preminuo. Kako je majka tada rekla, bebu je prethodno nahranila i ostavila u kolicima da spava. Kasnije je navodno shvatila da je mrtva.

Kako smo pisali, porodica je bila duboko pogođena smrću dečaka. On je, naime, prevremeno rođen sa zdravstvenim problemima, i to nakon što se porodica oporavljala od prethodnog gubitka.

Ni dva kilograma nije imao, pa je prebačen na Institut za neonatologiju u Beogradu. Tamo se lečio dva i po meseca, a otkako su ga doneli kući, zaboravili su na sve muke posle rođenja. Bio je razdragana, umiljata i vesela beba, svi su ga pazili, igrali se sa njim. Lepo je napredovao, rečeno je našem reporteru pre godinu i po dana.

- U Beogradu su ga lečili od trinaest bolesti. Imao je i sepsu, ali su lekari uspeli da ga spasu. Otpustili su ga i rekli nam da ima šum na srcu, aritmiju i da nešto nije u redu sa štitnom žlezdom. Sutra smo imali zakazanu kontrolu, a mi ćemo ga sutra sahraniti - kazala je tada preminula majka Radmila za Telegraf.rs.

Radmila M. i njen suprug Saša M. prethodno su na porođaju izgubili muško dete.

- To smo teško preživeli i mnogo smo se radovali kada se K. rodio. Sin i snajka imaju dvoje dece i hteli su još, Bog je dao da se izvuče jer se rodio pre vremena, bio je nejak, ali sudbina im ne da pa ne da - objasnio je deda Milan kroz šta je porodica prošla.

Majka Radmila: Pripremila sam flašicu, posle je zaspao

Majka Radmila govorila je za medije o tome šta je prethodilo smrti dečaka. Najpre je kako je kazala pre nego što je podignuta optužnica za teško ubistvo, pripremila hranu. To se navodno desilo uveče oko pola deset.

- Pojeo je dvadesetak grama mleka iz flašice i kada je podrignuo, spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula od njega, on je već zaspao - rekla je majka navodeći pretpostavku da je upravo tada preminuo, te da nije uspela da ga probudi.

Odneli su dete u Dom zdravlja u Prnjavoru gde je lekar rekao da je mrtvo. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gde je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

Lekari su u izveštaju na licu mesta napisali da je beba primljena bez respiracije, palpabilnih pulseva, hladne periferije, sa mrtvačkim mrljama, nereaktivnim zenicama, EKG je pokazao ravnu liniju, iz usta i nosa se cedio zgrušan mlečni sadržaj sa sukrvicom.

Tada je pokopana i poslednja nada mladih roditelja da će rođenjem K.M. zalečiti stare rane i da su, iako žive u teškoj sirotinji, za njih stigli bolji dani. Tek su počeli da grade svoje porodično gnezdo kada su jesenas u Petlovači kupili kuću koja je u požaru izgorela do temelja, pisali smo. Počeli su da sređuju svoj dom, ako se tako uopšte može nazvati ruina od zidova i bez krova. Imali su novca tek da urede jednu sobu. U toj teskobi od šesnaest kvadrata ima mesta za krevet, sto i stolice. U njoj svi spavaju i jedu, u njoj je mali Kristijan, umesto u krevecu spavao u kolicima smeštenim u jednom ćošku.

- Pošteni su ljudi, nikoga oni nisu prevarili i nikome nisu ostali dužni. Deca im idu u školu, čista su i uredna, vidi se da majka Radmila lepo brine o njima. Saša je baš vredan, radi sve što mu se ponudi, ne odbija ni jedan posao da bi prehranio porodicu i sređivao tu kuću u koju su se uselili - kazali su ljudi u Petlovači našem repoteru.

Više javno tužilaštvo u Šapcu protiv majke Radmile podiglo je protiv optužnicu za teško ubistvo.

Imala je još dvoje dece sa Sašom M. od 10 i 17 godina, i sina iz prvog braka od 16 godina. Poslednji put se porodila u zatvoru pre nekoliko meseci, a dete je Centar za socijalni rad smestio u hraniteljsku porodicu.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji