TUGA, SUZE U BOL U ARILJU: Bez opela sahranjen dečak koji je pao u Rzav

Lelek i jecaji u nedelju u Arilju na oproštaju od Boška Karišika (5) koji je dan ranije nesrećno stradao

Mali Boško Karišik (5) iz Arilja, koji se u subotu utopio u Rzavu, sahranjen je u nedelju na lokalnom groblju. Leleci i jecaji majke Vesne, Vesninih roditelja Snežane i Nikole Aleksić, njenog brata i detetovog ujaka Vladimira, prolamali su se naseljem Vigošte. Boškov godinu dana stariji brat nosio je krst, dok se duga kolona kretala ka groblju.

Jedan od komšija kaže da ništa tužnije u životu nije doživeo.

- Otac Aleksandar nije bio na sahrani, jer je negde u Ukrajini već duže vreme. Kada dođe ovamo, on tu malo boravi pa ode dalje. Mislim da on ne živi više sa porodicom. Došao je deda, očev otac, iz Istočnog Sarajeva. I on je sav skrhan od tuge. Tragično je što i pop nije bio na sahrani, kažu, dete nije bilo kršteno, mada je pop bio jutros u porodici. Da sam juče bio na Rzavu, sigurno bih skočio za Boškom - pričao je ovaj komšija.

Za Karišike smo čuli da se radi o vrednoj ali siromašnoj familiji izbeglica. I baba i deda i ujak stalno su u nadnici, a brat joj je decu stalno vodio u vrtić. U vrtiću su bili dobri, poslušni - kaže jedna Vesnina poznanica.

Petogodišnji Boško je u subotu oko podneva bio sa bratom i ujakom na šetalištu i u parkiću u Arilju. Prema rečima očevidaca, dete je prišlo nabujaloj reci Rzav i okliznulo se, a onda ga je voda ponela neviđenom brzinom. Njegovo telo je pronađeno oko sat i po kasnije, ali, nažalost, i pored reanimacije, lekar iz ariljskog Doma zdravlja je samo mogao da konstatuje smrt.

- Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišao reci, okliznuo se sa kamena i pao u vodu. Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali voda je već ponela mališana - čuli smo od jednog od očevidaca.

Ovaj čovek još navodi da je ujak prvo granom pokušao da dohvati Boška, ali je voda bila brža. Za par sekundi telo dečaka bilo je desetine metara nizvodno. Svi koji su bili tu, trčali su pored obale.Mnogi su plakali gledajući kako telo dečaka čas izlazi na površinu, čas ga reka guta. Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25. Oko podne su dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu.

MNOGI Ariljci su zamerili što pop nije opojao dečaka pre nego što je njegovo telo spušteno u zemlju. Navodno, nije bio kršten. Za manje od dva meseca Vesna i Aleksandar je trebalo da krste dete, pričala je familija tvrdeći da je svečanost bila zakazana za Đurđevdan. Ranije nisu imali novca!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji