Detalji UŽASNE TRAGEDIJE KOD LOZNICE: Dok me sin plačući zvao TATA, TATA, mrtvu Sofiju sam gledao u krvi

Sve sam video! Goran je izašao na glavni put, a onda nas je velikom brzinom udario kamion. Kao da je išao 100 na sat, takvom jačinom nas je udario, kao brzi voz!

Ovim rečima jezivu tragediju, koja se dogodila juče ujutru na putu Zavlaka-Tekeriš kod Loznice, opisuje Dejan Zdravković, suprug Sofije Bajramović, koja je u nesreći poginula i otac trinaestogodišnjaka koji je u udesu povređen.

- Ja sam sedeo pozadi i nekako sam uspeo da u trenutku udarca iskočim kroz prozor. Bio sam sav krvav - priča on, a prenosi Blic.

Kako dodaje, ležao je na njivi u šoku, a onda je odjednom čuo šta se oko njega dešava.

- Ležao sam na njivi nekoliko minuta, čini mi se, a onda sam čuo sina da me doziva: Tata, tata! Ustao sam, ušao u smrskani kombi i izneo sam sina. Žalio se da ga mnogo boli stomak, plakao je od bolova - opisuje nesrećni čovek i dodaje:

- Potom sam čuo Ljiljanu, koja je sedela na suvozačevom mestu kako jajuče. Vratio sam se po nju i ostale putnike - Gorana Mršića i Radislava Todorovića.

- Nažalost za njih je bilo kasno. Niko glas nije pustio, ništa se nije čulo. Bili su mrtvi. Gledao sam moju Sofiju, dozivao sam je, molio je da otvori oči, ali ona ni glasa da pusti - slomljen od tuge priča on. 

Kako kaže tada su počeli da staju i drugi vozači i da zovu Hitnu pomoć.

- Utom sam video vozača kamiona koji nas je udario. Psovao nam je majku i šetao se unezvereno - kaže on.

Kako kaže, pored povređenog sina ima još četvoro dece.

- On je nastariji. Bio sam u bolnici da ga posetim, ali u tome nisam uspeo. Rekli su mi da je na intenzivnoj nezi i da ima povrede jetre i slezine, ali da se nadaju najboljem. Ja imam povrede arkade i noge - kaže on.

Goran je kobnog jutra sa suprugom, sinom i poznanicima krenuo da bere jagode, kako bi zaradili za hleb.

- Mučili smo se da našoj deci obezbedimo normalan život, da ih prehranimo. Dobijamo socijalnu pomoć, ali smo išli u nadnicu. ne znam kako ću dalje sa decom sam - očajan je Zdravković.

Kamionom koji je udario u kombi upravljao je M. T. iz Novog Sada, a utvrđeno je da nije bio pijan, a istraga nesreće je u toku.

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila u 6.30 na putu ka Loznici sudarili su se kombi pun sezonskih radnika i kamion. Na licu mesta poginuli su vozač kombija Goran Mršić iz sela Jošava, Radojka Jovanović, Sofija Bajramović i Radislav Todorović, svi iz Jadranske Lešnice. Troje povređenih koji su se takođe nalazili u kombiju smešteno je u lozničku bolnicu, a menju njima je i Ljiljana Lešić - supruga poginulog Gorana, inače majka četvoro maloletne dece.

Živadin Mršić, otac poginulog Gorana, rekao je za "Kurir" da je ostao bez sina i da se moli da mu snaja preživi, jer je kod kuće čeka troje male dece.

- Sin je vozio grupu ljudi da beru jagode u mestu Volujac. Nije mu se išlo da radi, kao da je slutio nešto, ali mu je snaja rekla da moraju da idu da prehrane decu. Joj samo da snajka bude dobro, da deca bar jednog roditelja imaju - priča on.

Kako kaže, Goran je noć pre nesreće kući stigao kasno jer je radio.

- Sklonili smo decu, oni ne znaju šta se desilo, mada ova najstarija nešto naslućuje. Ne znam šta ću, ako mi verujete- priča on.

Kako kaže, od očevidaca je čuo da je vozač kamiona kriv za nesreću.

- Kažu da je išao mnogo brzo. Moj sin se uključio i nije ga video jer je kamiondžija odjednom izleteo iz krivine. Goran je pokušao da izbegne, ali nije mogao - kaže on.

Ljiljana Mršić, koja je u udesu teško povređena, juče je iz lozničke bolnice sanitetom prevezena u beogradsku bolnicu.

- Ona ima povrede grudnog koša, ramena, kičmenog stupa i nakon što je stabilizovana prebačena je u Urgentni u Beogradu. Nije životno ugrožena - rekli su iz lozničke bolnice i dodali:

- Dečak je takođe zadobio teške povrede stomaka, ali na sreću ni on nije životno ugrožen.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji