U BOLNICI JOJ REKLI DA 99% IMA KORONA VIRUS: Šapčanki ugrožen život zbog nemara lekara

Nakon što je 25. februara našoj sugrađanki urađena ginekološka operacija zbog vanmaterične trudnoće, zbog čega joj je odstranjen deo jajovoda, ona je konstantno imala povišenu telesnu temperaturu 37,2 i 37, 3. Konci su joj izvađeni nakon dve nedelje, dok je doktor koji ju je operisao, dr Mićić, zakazao kontrolu za mesec dana. Na kontroli, požalila se da je rana svrbi i da povišena telesna temperatura ne spada, doktor joj je rekao da će sve biti u redu.

Dva-tri dana nakon kontrole, telesna temperatura je 38 stepeni, ponovo poziva svog izabranog lekara, doktora Mićića, koji tada kaže da je u karantinu zbog pojave virusa COVID 19 u Službi ginekologije i akušerstva u Šapcu i da ne može da je pregleda. Uputio ju je u Sremsku Mitrovicu, gde su joj rekli da zbog povišene telesne temperature nije slučaj za njih jer verovatno ima korona virus.

Tog 7. aprila u privatnoj laboratoriji uzet joj je bris rane, a narednog dana uradila je i nalaz krvne slike. Rezultat brisa rane stigao je 10. aprila, a u njemu piše: „Klebsiella-Enterobacter sp. – mali broj; i Mikroloskom kulturom kvasice iz roda Candida nisu izolovane“. Laboratorijski izveštaj kompletne krvne slike pokazuje povećane vrednosti leukocita, neutrofilnih granulocita i skoro duplo veću vrednost, od dozvoljene, trombocita, šest puta veću vrednost sedimentacije eritrocita, više od 30 puta veću vrednost reaktivnog proteina CRP-a, kao i smanjene vrednosti hemoglobina i limfocita.

Kada je dobila ove rezultate, doktor Mićić, koji ju je operisao posalao joj je poruku na Viber sledeće sadržine: “Primaj Gentamicine i Marocen” – navodi verenik naše sugrađanke, Filip Tršić.

Od tada do 15. na 16. april, uzimala je redovno terapiju koja joj je prepisana Viber porukom. Telesna temperatura i dalje je bila visoka, a rana je počela da krvari.

– U jutarnjim časovima 16. aprila iz rane joj je ispala gaza. Ona je hitno otišla u bolnicu. Na pregled je čekala ispred bolnice od 7.30 do 8,40 časova a tečnost iz rane je sve vreme izlazila. Izgovor za čekanje bio je da je doktor na sastanku. I, ako joj je rekao da dođe oko 7 časova. Kada se doktor, napokon pojavio, pokazala mu je gazu koja je iz nje ispala. U bolnici su joj rekli da tako nešto vide prvi put u životu, uzeli taj dokaz koji sada ne postoji, sem na fotografijama koje smo napravili za svaki slučaj – kaže za “Podrinske” Filip, njen verenik.

Filip ističe da nisu želeli da je ostave na bolničkom lečenju, da doktor nije želeo da joj uradi reviziju rane iako je ona insistirala, niti ultrazvuk. Rekli su joj da zbog temperature koju je imala mora u samoizolaciju jer možda ima korona virus. Ipak, na njeno insistiranje tog 16. aprila ostavljena je u bolnici.

Zaboravljena gaza. trag ostao samo na fotografiji.

Od tog dana kada joj je ispala gaza iz rane nije imala povišenu telesnu temperatutru, sve do danas, kada se temperatura popela 38 stepeni. Sestre na odeljenju su joj rekle da 99% ima korona virus, dok doktor Mićić i dalje, skoro dva meseca govori samo: „Biće sve dobro“. Ona svaki dan insistira na pregledu, na reviziji rane, ultrazvuku… Ali sada svi misle samo o koroni ne uzimajući u obzir sve druge stvari koje su joj se dešavale – ističe Filip i dodaje:

Bolničkom krugu niko ne može da priđe pa ni njena porodica, tražili smo način i da njen slučaj preuzme neki drugi lekar ali svi su stava da ne smeju zato što je dr Mićić radio tu operaciju. Iz rane joj i od jutros opet curi neka tečnost. Više ne znamo kome da se obratimo, ko može da nam pomogne u ovakvoj situaciji.

Redakcija „Podrinskih“ ovim putem javno poziva lekare da pomognu našoj sugrađanki, da rade svoj posao, da pažljivo pogledaju dokumentaciju kao i da sve osobe sa febrilnim stanjem ne tretiraju kao potencijalno COVID 19 pozitivne, naročito u slučajevima kao ovom, kada je povišenu telesnu temperaturu kod mlade devojke prouzrokovala nemarnost lekara.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji