Žena

Žena (1301)

Strašna saobraćajna nesreća koja se dogodila 1997. godine, obeležila je živote članova porodice Vajtli.

Bilo je nedeljno jutro i Džuli i Endi Vajtli su se sa svojim osmogodišnjim sinom Lendonom vraćali iz crkve kada ih je na raskrsnici udarilo vozilo Hitne pomoći.

Udarac je bio toliko jak da je vozačka strana bila poptpuno uništena. Endi, koji je vozio, je preminuo na licu mesta.

Potom su vatrogasci izvukli iz kola Džuli koja je bila na mestu suvozača i koja je zadobila manje povrede.

Koliko je automobil bio “zgužvan”, ljudi nisu ni znali da je u vozilu i Lendon Tek kad su primetili dečiju patiku, shvatili su da postoji i treći putnik.

Kada su ga konačno izvukli iz olupine, Lendon nije pokazivao znakove života. Lekari su uspeli da ga nakratko ožive, međutim, njemu je do bolnice još dva puta stalo srce, i jedva su ga reanimirali.

Lendon je nekoliko nedelja bio u komi, a doktori su nesrećnoj Džuli rekli da su minimalne šanse da preživi, kao i da će, ako se to dogodi, dečak biti nepokretan i sa nepovratnim oštećenjem mozga.

Ipak, suprotno svim očekivanjima, Lendon se probudio iz kome, i to bez znakova oštećenja mozga.

Njegova majka je bila van sebe od sreće, a onda je pokušala da pažljivo sinu saopšti da mu je otac umro u nesreći.

– Pitala sam ga: “Da li znaš gde je tvoj otac?”, a on me je šokirao odgovorom: “Da, znam, video sam ga na nebu” – ispričala je Džuli koja je potom pretrpela još veći šok.

Pogledajte intervjuu sa Džuli Vajtli:

– U jednom trenutku, nagnuo se ka meni i rekao: “Eh, da, mama, zaboravio sam da ti kažem, “gore” sam video i tvoje ostalo dvoje dece! Bila sam zapanjena jer on nikako nije mogao da zna da sam pre nego što sam ga rodila, imala dva pobačaja. Endi i ja mu to nikada nismo rekli – kaže Džuli.

Kada se treći put “vraćao” s onog sveta, Lendon tvrdi da je sreo Isusa Hrista.

– Isus mi je rekao da moram da se vratim na zemlju, budem dobar hrišćanin i drugima ispričam o njemu – poručio je Lendon.

On je sada odrastao čovek, i živi normalnim životom. U glavi ima 23 metalne pločice, kost sa zadnje strane lobanje je iskorišćena da bi mu bio rekonstruisan nos i minimalno vidi na levo oko…

A Džuli je napisala knjigu o čudu koje joj je vratilo sina iz mrtvih…

Njena životna priča je poput mnogih, a samo jedna osoba ima razumevanja za nju

Paraćinka koja živi u kući s mužem i njegovim roditeljima podelila je svojevremeno ispovest u kojoj se požalila da su pritisak i očekivanja preveliki i da joj ništa ne nedostaje osim poštovanja.

Njena životna priča je poput mnogih, a samo jedna osoba ima razumevanja za nju.

– Mnogo mi je teško. Nemam kome da se izjadam. Živim sa mužem i njegovima u njihovoj porodičnoj kući. To je selo blizu Paraćina. Mnogo nas je pod jednim krovom.

U braku smo dve godine i još nemamo decu. Ne ide nam. Pokušavamo, ali ne uspevamo. Sad smo krenuli po lekarima, jer me njegovi stalno pritiskaju kako još nisam zatrudnela.

Pored njegovih roditelja i nas u kući su još njegova sestra sa detetom, baba, deda i prababa. Čertiri generacije u istom prostoru. Ne mogu da se žalim, ništa mi ne nedostaje, osim poštovanja. Radim po ceo dan, kao i svi, ali meni se pričinjava da ja najviše. Najviše me kinji svekrva i zaova. Sve što uradim nije im dobro. I dok moj muž ćuti, smatra da je to prirodno, u zaštitu me jedino uzima deda.

Jednom je lupio štapom kad me je svekrva napala. Rekao je da je i ona došla sa strane u našu kuću, ali da je niko nije maltretirao. Odmah je zaćutala. Isplakala sam se. Došao je deda u podrum gde sam plakala. Tešio me i rekao da se ne nerviram, da će doći sve na svoje mesto kad rodim, a da je Milenko, moj muž a njegov unuk, još mlad i da će se on nametnuti kao autoritet. Prijaju mi dedine reči, kad sam s njim u društvu meni je najbolje. Iskusan je, ima mnogo pameti. Plačem svakog dana, ali volim Milenka i dedu, pa znam da će biti bolje – završila je žena svoju ispovest.

Mira Sorvino bila je silovana sa samo 16 godina, a istinu je otkrila tek relativno nedavno kako bi pomogla i drugim žrtvama koje su bile u sličnoj situaciji.

Holivud je u početkom nedelje potresla vest da je preminuo slavni glumac Pol Sorvino, najpoznatiji po ulozi Polija Siserona u mafijaškom klasiku "Dobri momci" ("Goodfellas") iz 1990. godine.

Njegov publicista je izjavio da je glumac umro prirodnom smrću, u svom domu u Indijani, a iza sebe je ostavio suprugu i troje dece. Iako je podjednako voleo svoje naslednike, ipak se činilo da je posebno bolećiv prema ćerki Miri koja je i sama glumica.

View this post on Instagram

A post shared by Mira Sorvino (@mirasorvino)

Zapravo, poslednjih dana mrežama kruži njen snimak sa dodele Oskara, kada je osvojila ovu prestižnu nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Mighty Aphrodite". Njen govor je ostavio Pola u suzama, koji nije skrivao ponos zbog ćerkinog uspeha.

- Kada ste mi dali ovu nagradu, odali ste počast i mom ocu Polu Sorvinu koji me je naučio sve što znam o glumi. Volim te mnogo, tata - rekla je ova 54-godišnjakinja između ostalog u svom oskarovskom govoru.

Pol Sorvino posebno je bio zaštitnički nastojen i kada je saznao da je čuveni predator Harvi Vajnstin probao da napastvuje Miru. Vajnstin je navodno pokušao i da uništi njenu karijeru, a o svemu je progovorila 2018. godine.

Inače, Mira je od najranijih dana znala da će biti glumica. Još kao tinejdžerka bila je deo hit serije Swans Crossing, nakon čega je radila kao asistentkinja režije, kasting direktorka i asistentkinja producenta na snimanju filma Amongst Friends 1993. godine.

Nakon nekoliko manjih uloga, Vudi Alen ju je odabrao da igra u njegovom filmu "Mighty Aphrodite" što joj je i donelo prestižno priznanje. Kako je Sorvinova pričala, na snimanju ovog filma joj nije bilo lako i osećala je da je neprestano pod velikim stresom.

- Bila sam apsolutno neurotična dok sam snimala "Moćnu Afroditu". Svake noći sam bila na ivici nervnog sloma. Plakala sam, obraća se Bogu, bila sam toliko nervozna. A onda bih sutradan došla i odradila svoje scene - priznala je Mira u jednom intervjuu.

Glumica je nizala ulogu za ulogom, a među istaknutijima su "Romino i Mišelino školsko okupljanje", "Mimikrija", "Semovo leto"... Za svoj rad na televiziji, bila je nominovana za Emija zbog svoje uloge Merilin Monro u "Normi Džin i Merilin", dok je dvaput nominovana za Zlatni globus, kako za ulogu Monroove, tako i za glavnu ulogu u mini-seriji "Trgovina ljudima".

Međutim, u trenutku kada je ceo svet hipnotisano pratio svaki njen potez i kada je bila na vrhuncu slave, mnogi nisu ni sanjali kakvu je jezivu tajnu krila od sveta. Ona je sa samo 16 godina bila napastvovana od strane jedne slavne ličnosti čiji identitet nikada nije želela da otkrije. O svemu je progovorila prvi put tek pre dve godine.

- Ovde sam da bih pomogla. Drugi koji su preživeli isto ovo zaslužuju pravdu i više vremena kako bi naučili da se nose s tim. Osećate sramotu, kao da ste vi krivi - istakla je glumica.

- Hteo je da me uplaši za horor scenu. Vezao me je za stolicu, izvadio je kondom iz džepa i ugurao mi ga u usta, počela sam da se gušim - s bolom je ispričala Mira.

- Zato ovo radim sada kako bih pokušala da pomognem, jer trenutno postoje svi ovi koji su preživeli zlostavljanje i kojima je potrebna pravda, koji moraju da osete da mogu da odvoje vreme koje im je potrebno da prebrode traumu, da reše sramotu - objasnila je glumica koja je danas jedna od najglasnijih kada je u pitanju izmena zakona o silovanju.

Ovo nije prvi put da ovaj vatrogasac interveniše prilikom ulaska zmija u kuće ili druge objekte u Srebrenici

Srebrenički vatrogasac Aleksandar Tanasijević ekspeditivno je delovao kada su ga pozvali za jednu neuobičajenu intervenciju i brzo uklonio zmiju koja je pronađena u kupatilu porodične kuće u Srebrenici.

Čim je dobio poziv za pomoć, on je za nekoliko minuta sinoć iza 22 časa stigao od svoje kuće, iako je imao slobodan dan, uhvatio zmiju i izneo je iz kupatila, prenosi Srpskainfo.

Zmiju je u svojoj kući pronašao srebrenički novinar Miro Pejić i o tome odmah obavestio dežurnog vatrogasca Vladu Dragičevića u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Ovo nije prvi put da Tanasijević interveniše prilikom ulaska zmija u kuće ili druge objekte u Srebrenici.

On svoje usluge ne naplaćuje, a zmije ne ubija nego ih vraća u prirodu i zbog te svoje hrabrosti i solidarnosti cenjen je u ovom mestu, ali i među kolegama.

Videti zmije u kupatilu kuće predstavlja jednu od najvećih noćnih mora većine ljudi.

Nameru glumca Kristijana Bejla da ostane večiti neženja osujetila je Srboslava (Sandra) Sibi Blažić, sa kojom holivudski glumac od 2000. godine ima lep i skladan brak.

Iako je mislio da se nikada neće oženiti, pre više od dvadeset godina glumac je stao na “ludi kamen”, a zbog supruge Srboslava, koja vuče korene sa naših prostora, Bejl je ušao u sukob i sa rođenom majkom i sestrom.

Srboslavini roditelji emigrirali su sa naših prostora u “obećanu zemlju”, gde se ona rodila 1970. godine. Ona je završila menadžment, bavila se mankenstvom, a onda postala lični asistent Vinone Rajder, preko koje je upoznala britanskog glumca.

Britanski glumac velike traume vuče zbog razlaza svojih roditelja, a glavni razlog je bila Kristijanova karijera. Majka je smatrala da bi on trebalo da završi menadžment u Velsu, dok je otac insistirao na holivudskoj karijeri.

-Dejvid je u svemu kontrolisao Kristijana, a to je išlo dotle da je prisluškivao njegove razgovore sa majkom. Kada bi mu ona savetovala da završi fakultet, on bi mu govorio “Vidiš kako ne veruje u tebe”. Ona se trudila da ga zaštiti, ali joj to nije pošlo za rukom- istakao je bivši Bejlov asistent Harison Čung.

Čitava porodična drama uticala je na glumca da izgubi veru u zajedništvo, ali sve se promenilo kada je devedesetih upoznao Sibi i to na proslavi Vinone Rajder.

Ova porodica se 2005. uvećala za još jednog člana -dobili su ćerkicu Emalin, a 2014. i sina Džozefa.

Idilu je na kratko pokvario sukob sa majkom i sestrama, a svađa se dogodila 2008. godine, kada se pričalo da su pričale Sibi iza leđa, a potom su mu tražile ogromnu svotu novca, što je glumca razljutilo.

Svađa se završila nasilno – Kristijan je urlajući fizički izgurao majku i sestru iz hotelske sobe, a one su ga prijavile policiji zbog porodičnog nasilja.

Tada je Bejl proveo nekoliko sati u pritvoru, a nakon toga sa porodicom je prekinuo sve kontakte.

-Ne znam šta mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, to je sve u tišini posmatrala. On nam nedostaje, ali ne odgovara na naše pozive. Ako želim da znam šta se događa u njegovom životu moram da čitam novine – izjavila je njegova majka pre nekoliko godina.

Ne samo da je Kristijan našao utehu u Sibinoj ljubavi, već i u krugu njene porodice. Priča se da je zahvaljujući porodici svoje žene shvatio šta znači porodična bliskost. Sada glumac insistira da njegova deca uče srpski jezik, a svakog praznika zajedno odlaze u crkvu svetog Ilije u Los Anđelesu.

Dva najzgodnija radnika "Gradske čistoće" čestitala Dan zaljubljenih gledateljkama portala Informer

Jovica Vasić, radnik gradske čistoće, već duže vreme privlači medijsku pažnju. Otkada je na društvenoj mreži Tik Tok podelio snimak sa svog radnog mesta, a to je u njegovom slučaju đubretarski kamion, nepristojne ponude devojaka ne prestaju da stižu.

Međutim Jovica nije jedini zgodni čistač ulica. Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" krije još jednog lepotana. U pitanju je Dragan Vasić Šilja, koji obožava da se slika, telo mu je prekriveno tetovažama, a dame naročito padaju na njegove plave oči.

- Nalog sam otvorio pre 3 meseca i ni sanjao nisam da će moji klipovi izazvati toliku pažnju. Dosta ljudi mi prilazi i traži da se fotografišemo, kaže Jovica, a njegov kolega Dragan dodaje kako malo popularnosti i slave prija svakome. Iako se oprobao u glumačkim vodama, Šilja kaže da posao đubretara ne bi menjao ni za jedan drugi.

I Jovica i Šilja vole svoj posao i rade ga tačno deceniju. Jovica pokriva opštinu Voždovac, a Šilja radi na Zvezdari.

- Radim na kamionu na utovaru smeća, perem ulice, radim na transportu i utovaru kabastog smeća, na košenju, objašnjava Jovica. 

On je otac dve devojčice, nije oženjen, ali uskoro planira da stane na ludi kamen sa devojkom za koju kaže da se teško nosi sa njegovom popularnošću i porukama koje svakodnevno stižu. Šilja takođe ima ćerku i suprugu. Na pitanje da li su se ranije, dok su bili momci, susretali sa predrasudama žena kada im kažu kojim se poslom bave, obojica tvrde da nisu imali tih problema.

- Nikada se nisam stideo da kažem čime se bavim. Ja sam odgajan od ovog posla. Moj otac je u istoj firmi preko 30 godina tako da stvarno nemam problem što se toga tiče. Svi koji se druže sa mnom i ko god me upoznao znaju čime se bavim i nikome ne smeta. To sam što sam, ponosno ističe Šilja. 

Za sam kraj, ovi lepotani čestitali su slavu Sveti Trifun onima koji danas slave i Dan zaljubljenih svim gledateljkama portala Informer uz poruku da se zaljubljuju i vole što više! 

Nazvao Čak Noris Mitra Mirića i pita:

- "Je li, bre, kako to misliš ne može vam niko ništa?"

Najnoviji model lutki za odrasle je toliko realističan da će želeti da budu prijatelji sa vama osim ako niste zgodni, bogati ili uspešni

Hiper-realistične lutke će vas staviti pravo u zonu prijatelja osim ako ne ispunite bar jedan od tri ključna kriterijuma.

- Verujemo da su prethodni modeli olakšali muškarcima. Ako želite da imate odnos, onda morate da popravite svoje ideje. Jednostavno! - rekao je proizvođač lutaka.

Lutke će ohrabrivati muškarce da rade na sebi.

Ako uspeju da naprave napredak, tada će nastupiti period "nove veze“ u kojem će s*ks postati dostupan.

Ipak, opcija s*ksa će se zatvoriti za otprilike šest meseci, nakon čega će lutke početi da pitaju zašto nemaju prsten na ruci.

- Hteli ste realizam, dobili ste ga - istakao je proizvođač.

"Muškarci su nezreli, a žene nezadovoljne"

Prevara je definitivno jedna od najtežih stvari koja može da se dogodi u vezi.

Osim što, sama po sebi, donosi povlačenje teških poteza, donosi i more preispitivanja.

Za početak gde sam pogrešio/la.

Kada dođe do prevare, svi nekoga krive.

Neko sam sebe, neko partnera, a neko treću osobu.

Između osećanja ljutnje i nesigurnosti u to šta je, nakon svega, najbolje uraditi, većina se i preispituje.

"Čime sam ovo zaslužio/la?" i "Zašto me je ta osoba prevarila" su samo neka od pitanja koja najčešće postavljamo.

Ovo pitanje osvanulo je i na srpskom Redditu, a ljudi su ubrzo počeli da daju odgovore.

Dijapazon objašnjenja koja su dali je zaista širok. Neki su kao izgovor naveli nepoštovanje druge strane, neki nezrelost, sebičluk, ali i nedostatak moralnih načela.

Kao problem, koji može da dovede do prevare, naveli su i nedostatak komunikacije koji dovodi do besa i ogorčenosti, a onda i do gubitka emocija: - Ljudi nemaju hrabrost da raskinu ako veza nikako ne ide i ne znaju da komuniciraju kada naiđu na probleme, pa, umesto da sednu kao ljudi i porazgovaraju, ponašaju se kao mala deca i imaju seks sa drugima -, zaključila je jedna osoba.

Mnogi su saglasni u mišljenju da prevaru ne bi mogli da oproste, jer ne smatraju da je u pitanju trenutak slabosti ili nezrelosti, već da osobe koje varaju nisu dobri ljudi: - Ljudi varaju zato što su loše osobe. Nema drugog odgovora -, napisao je korisnik.

Sa druge strane, neki su otkrili i zbog čega su varali partnere: - Bio sam previše emotivno neiskusan. Bio sam jako ljut na drugu osobu i to sam uradio baš ishitreno. Sada se kajem jer sam varao, postojao je mali milion načina da se te nesuglasice reše, bez da bilo ko bude povređen. Ako ništa, barem sam naučio da nije vredno i to sigurno više neću ponoviti -, kaže jedan muškarac.

Jedan korisnik je izveo zanimljiv zaključak, sa kojim se većina složila: - Muškarci uglavnom varaju zato što nemaju nikakvu disciplinu u životu i kompleksi preovladaju, uglavnom ih samo napali neka riba i to se dogodi. Žene uglavnom varaju zato što počnu da gube osećanja prema mukarcu i to je emocionalna prevara. Takođe, žene varaju i zbog nezadovoljstva u krevetu - piše u komentaru.

Da li biste se vi složili?

Ćerka čuvene pevačice napokon rešila da progovori šta se stvarno desilo

Pevačica Merima Njegomir preminula je u novembru prošle godine u 69. godini, a o njena ćerka Ljubica Njegomir sada je otkrila šta se dešvalo tokom borbe njene majke.

Naime, ona je prvo počela da oseća nesnosne bolove u stomaku, zbog kojih nije mogla da jede.

Ona je prvo otkrila koliko je prošlo od Merimine dijagnoze kancera do njenog odlaska sa ovog sveta.

– Dva meseca i deset dana. Svi smo bili s njom, sve četiri sestre. Posvetile smo se tome da ona bude bolje i da se izleči. To je bio veliki udar za nas. I za nju, bila je više šokirana tom dijagnozom nego mi. Nije mogla da veruje. Ona je živela tako da smo mi mislili da će umreti od infarkta, nikako nismo mislili da će se desiti kancer – kazala je ona za Story.

– Stomak je počeo mnogo da je boli u aprilu, išla je kod doktora koji ju je lečio od helikobakterije, koju je posledično dobila od korone. Radila je ultrazvuk i svi su bili u redu. Nekoliko puta je pitala doktora da uradi magnetnu rezonancu, jer se žalila da je “čudno” boli. Bila je vrlo intuitivna, rekla mi je da se pribojava da se radi o pankreasu. Ali smatrali smo da doktori, koji su mislili da nema potrebe da se zrači magnetnom rezonancom, znaju najbolje. Kad su bolovi postali toliko jaki da nije mogla da jede, bez konsultacije s lekarom otišla je da uradi magnetnu rezonancu i dobila je dijagnozu – dodala je Ljubica.

– Tad je krenuo jedan rolerkoster ili vihor u kom ni mi ni ona nismo znali šta radimo od raznih informacija. Svi su lekari posle dijagnoze prognozirali brz kraj jer se mama kasno javila. Bili su pesimistični. Mi smo mislili da će uspeti da se izbori. Sve smo probali. Njoj je bilo loše tokom druge hemioterapije, tada se sve pogoršalo, dobila je i bakteriju od koje joj se razvila sepsa. Neki doktori su rekli da je ta bakterija u skladu s bolešću, ali dobila ju je u bolnici. Na kraju je zbog bakterije dobila sepsu i zbog nje preminula – navodi Ljubica.

– Od početka je moglo sve da bude bolje. Od početka je lečena helikobakterija. Kažu da rak pankreasa počne da boli tek kada se potpuno razvije. Činjenica je da je ona pet meseci svakodnevno išla kod lekara tražeći rešenje za bolove koje je imala. To je bio prvi put da se ona posvetila nekom svom bolu, i to aktivno, ranije nije išla kod lekara zbog bolova. Lečila se kod jednog beogradskog eminentnog doktora. Računala je da on zna, ali, eto, on nije znao ili nije video. Imala je pet različitih dijagnoza svog stanja dok nije otkriven kancer – kazala je, pa istakla da je Merima poslednje dane provela u bolnici.

– Prvo u jednoj, odakle smo je praktično otele i odvele u drugu. Morala je da ode u bolnicu jer je dobila visoku temperaturu zbog sepse – zaključila je za pomenut medij.fstor.

Strana 1 od 93

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji