ZVANIČNO: Imena za decu koja je sud zabranio: Za neke nećete moći da poverujete

Roditelji nekada preteraju sa svojim željama

Roditelji se danas trude da budu originalni u davanju imena deci, ali nekada u svojim fantazijama preteraju.

 

Ovo je lista imena koja je sud odbio.

1. Nutella

Jedan francuski par je želeo da svojoj ćerki da ime po čuvenom krem namazu kako bi pokazali koliko je slatka. Sudija se nije složio sa njihovom odlukom uz obrazloženje da će zbog imena devojčica biti meta šale. Sudija je skratio ime, pa se devojčica sada zove Ella.

2. Akuma (đavo)

Akuma na japanskom znači Đavo, a zbog pokušaja da se detetu da ovo ime oglasio se i japanskim premijer. Ministar pravosuđa je istakao da vlada ne bi trebalo da se meša u izbor imena, ali nakon duže rasparave ovo ime je postalo nedozvoljeno.

3. Anal

Na listi zabranjenih imena na Novom Zelandu je Anal, jer je nekom roditelju to ime palo na pamet.

4. Gesher (most)

Norveška ima stroga pravila kada su imena dece u pitanju. Majka malog Mosta završila je u zatvoru, jer nije platila kaznu zbog korišćenja imena koje je nedozvoljeno. Ona je izjavila da joj je ime rečeno u snu i da tako treba svog sina da zove.

5. @

Kao i brojne zemlje, tako i Kina ne dopušta simbole i brojeve kao deo imena. Ali čuveni simbol se u kini izgovara kao “ai-ta“, što je slično zvuči kao “volim ga“ na kineskom, pa je jedan par mislio da je to pravo ime za njihovog jedinca. Sud se nije složio.

6. Metallica

Mala Metallica krštena je pod ovim imenom, ali švedski sud je rekao – ne.

7. Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila spisak imena, među kojima je bila i Linda. Na spisku su se našla imena koja nisu dozvoljena, jer imaju povezanost sa zapadnjačkom kulturom.

8. Fraise (jagoda)

Na francuskom ovo znači jagoda, ali francuski sud je bio zabrinut zbog fraze “ram è ne ta fraise” ili u slobodnom prevodu “dovlači guzicu ovamo”, pa su roditelji odustali od ovo ideje.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji