GIMNAZIJALCI SU DOBILI OVAJ ZADATAK: Na roditeljskom sastanku ni jedan roditelj nije uspeo da reši zadatak!

Sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje… Sve računske operacije na jednom mestu.

Iako naizgled jednostavan, čim počnete da rešavate ovaj zadatak, shvatićete da baš i nije tako lak. Njegova rešenja su podelila mišljenja ljudi u svetu, a sada je došao trenutak da se i vi oprobate u dolasku do tačnog rešenja.

Zadatak glasi ovako:

Ako je A ∙ 4 = E, B : 4 = E, C + 4 = E, D – 4 = E; a zbir A, B, C i D 100, koje vrednosti se kriju iza nepoznatih A, B, C, D?

Ispod pišemo i rešenje zadatka.

Skrolujte još dole za rešenje zadatka. 

Skrolujte još dole za rešenje zadatka. 

Dakle, A je 16 : 4, odnosno 4. B je 4 ∙ 16, tj. 64. C se dobija kada se od 16 oduzme broj 4, što iznosi 12, dok je D zbir brojeva 16 i 4, znači 20.

A jer znate da je zbir nepoznatih A, B, C i D broj sto? Možete i da proverite da li ste dobro rešili zadatak (4 + 64 + 12 +20 = 100).

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji