LEKARI OSTALI U ČUDU: Danas o ovim bliznakinjama priča ceo svet, pogledajte zašto

Lekari i roditelji su oduševljeni devojčicama koje su došle na svet carskim putem ali držeći se za ruke

Devojčice Džena i Džilijan su jednojajčane bliznakinje, a njihova majka je dva meseca ležala u bolnici pre nego što se porodila. Devojčice su iznenadile roditelje i lekare jer su iz stomaka izašle držeći se za ruke.

Sara Tisltvejt iz američkog Ohaja rodila je identične bliznakinje, koje su osam meseci delile posteljicu i vodenjak (mono-mono bliznakinje).

Devojčice se nisu razdvojile ni tokom porođaja. Lekari su objasnili kako se takav tip trudnoće događa u jednom od 10.000 slučajeva, a ginekolog koji je vodio trudnoću Sari je rekao da je u tom poslu 40 godina, a video je manje od deset takvih slučajeva.

Lekari i roditelji su oduševljeni devojčicama koje su došle na svet carskim putem, ali držeći se za ruke.

"Već su najbolje prijateljice. Ne mogu da verujem da su se držale za ruke, to je pravo čudo", rekla je Sara. Dodala je da su ona i suprug Bill bili oduševljeni što će dobiti bliznakinje, ali su bili zabrinuti kada im je lekar rekao da bi moglo doći do komplikacija. Kako su objasnili stručnjaci, kod blizanaca koji rastu u istoj posteljici postoji opasnost od ispreplitanja pupčanih vrpci, a može se dogoditi da jedna beba prima više, a druga manje hrane.

Srećom, Džena i Džilijan su zdrave, ali će ostati u bolnici još neko vreme, jer su skupa na rođenju imale tek četiri kilograma.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji