Dečak star samo 23 dana progovorio: Njegova prva reč oduševila svet! (VIDEO)

Deca počinju govoriti u prosjeku s godinu dana, ali katkada znaju da iznenade svoje roditelje i u mnogo mlađoj dobi. Tako je jedan dječak iz Kine, star samo 23 dana, raznježio svoju majku i medicinske sestre kada je rekao ''mama'' dok je bio na pregledu. Iako dječak majku verovatno nije dozvao namjerno, porodica je svejedno zadivljena onime što je čula, a snimak bebe odmah je postao hit na internetu.

Deca počinju govoriti u prosjeku s godinu dana, ali katkada znaju da iznenade svoje roditelje i u mnogo mlađoj dobi.

Tako je jedan dječak iz Kine, star samo 23 dana, raznježio svoju majku i medicinske sestre kada je rekao ”mama” dok je bio na pregledu.

Iako dječak majku verovatno nije dozvao namjerno, porodica je svejedno zadivljena onime što je čula, a snimak bebe odmah je postao hit na internetu.

Bebini prvi: kada bebe kažu svoju prvu riječ?

Mnogi roditelji jedva čekaju čuti prve riječi svoje bebe. Hoće li to biti „mama”? Ili „tata”? „Baba”? Čekanje na prvu riječ moglo bi vam se činiti vječno!

No imajte na umu da vaša beba vjerojatno već priča s vama! Od najranijih dana bebe reagiraju na zvuk, prema podacima Američke pedijatrijske akademije (AAP) i uskoro će naučiti same proizvoditi zvukove!

Ima još stvari kojima se možete radovati, prema mišljenju Američke pedijatrijske akademije (AAP):

• Mnoge bebe počinju tepati i svjesno proizvoditi zvukove otprilike u 8. tjednu

• Kod mnogih beba se riječi mama/tata kao označavanje roditelja pojavljuju u dobi između 7. i 12. mjeseca, prema podacima Američke pedijatrijske akademije (AAP)

• Prve riječi (druge osim mama/ta-ta) mnoge bebe izgovaraju otprilike u 19 mjesecu, prema podacima Američke pedijatrijske akademije (AAP).

• Kad vaš mališan napuni 2 godine, počet će sklapati rečenice s dvije do četiri riječi.

Što možete poduzeti kako biste poticali razvoj jezičnih sposobnosti svog djeteta? Pričajte s njim! Izgovarajte nazive predmeta i imena osoba koje svaki dan susrećete. Kada vaša beba počne tepati, tepajte i vi njoj. To je prvi bebin razgovor!

Ako ste zabrinuti, odmah se obratite svom pedijatru. No ne zaboravite da je, poput hodanja, široki raspon godina u kojima bebe razviju te vještine.

Snimak bebe odmah je postao hit na internetu:

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji