Heroj: Srpskom oficiru, koji je sve ganuo statusom na Fejsbuku, stigli prvi gosti (FOTO)

Život u enklavi nije nimalo lak, pa je ovo bio jedini način da porodica Šarić ode na odmor

Srpskom oficiru Predragu Milisavljeviću, koji je svoju vikendicu ponudio onima koji nemaju novac da odu na odmor, stigli su prvi gosti, i to samo nekoliko dana posle humanog oglasa koji je postavio na Fejsbuku. 

Ovaj humani čovek, da podsetimo. pozvao je višečlane porodice koje nisu u mogućnosti da odu na letovanje, da dođu u njegovu vikendicu na besplatan odmor za pamćenje.

Petočlana porodica Šarić koja živi u enklavi na Kosovu i Metohiji javila se domaćinu i došla na odmor u okolinu Mionice.

Život u enklavi nije nimalo lak, pa je ovo bio jedini način da porodica Šarić ode na odmor.

- Trenutno smo žena i ja nezaposleni, ovo leto nismo mogli da otputujemo. Imali smo druge prioritete i obaveze, tako da su nam deca ceo raspust u kući - rekao je Ljubiša Šarić.

Za period od sedam do deset dana Predrag će porodici obezbediti komforan smeštaj, ceo sprat kuće, hranu, bazen u dvorištu, prevoz od kuće do vikendice u selu Ključ kod Mionice i nazad.

Ali, domaćinu Peđi nije bilo lako. Posle otvorenog poziva dobio je na stotine poruka ljudi kojima je potrebna pomoć, a čak su na njegovu kuću adresu stizala i pisma.

Međutim, neki su od njega zatražili i da im otplati kredit ili reši stambeno pitanje.

- Ja mogu da im obezbedim da spavaju gde i ja, a i da jedu šta ja jedem. Nisam u mogućnosti finansijski da otplatim nečiji kredit ili pomognem u izgradnji kuće - istakao je Predrag za Prvu TV.

I možda ne može da pomogne svima, ali u njegovoj vikendici ima mesta za još gostiju kojima je odmor potreban, a za to nemaju uslove.

- Svima sam odgovarao na poruke, sledeća porodica koja će doći je iz Medveđe. Do septembra mogu da primim još 2 ili 3 porodice, pa ću nastaviti sa ovom tradicijom sledeće godine. Porodice mogu da mi pošalju pismo ili da mi se jave putem društvenih mreža - istakao je on.

Ipak, od humanosti ne odustaje, jer se vodi mišlju da je uvek teže onima kojima je pomoć potrebna

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji