Dragutin je najbolji šef među Srbima: Organizovao proslavu za svojih 500 radnika za 1. maj! (FOTO) (VIDEO)

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme.

Poslodavac iz Teslića, Dragutin Škrebić, svojim zaposlenima priredio je za praznik rada nesvakidašnji užitak - celodnevno veselje, na kome je, kako kaže, program bio spontan, baš kao i u radne dane.

- Mislim da je vreme bilo da pokažemo da nije sve crno i da ima i svetlih primera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni - kaže Dragutin Škrebić.

On ima skoro pet stotina radnika, koji šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas.

- Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovati proizvodnju tada, imamo kao što znate oko 60 dana praznika i sve se stigne uraditi, a plate dobijamo redovno - rekao je Rahman Bekrić, radnik.

- Imamo odlično uslove rada, šta god kažemo gazdi, on nam to ispuni. Menjala bih možda malo platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka - ističe Aleksandra Janjić.

- Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim - kaže poslodavac.

Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama privlačio je i pažnju prolaznika. Ponosni su na teslićki primer i ministri republike Srpske.

Teslićani su počeli sa dvadeset radnika pre isto toliko godina. Taj jubilej slave u junu. Radnici mu se već raduju, a poslodavca kažu ne bi menjali kao ni posao.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji