Da li je učenik u pravu ili učiteljica? Zadatak iz matematike koji je posvađao Srbiju (FOTO)

Prost matematički zadatak, izazvao je buru komentara na društvenim mrežama, jer niko nije sa sigurnošću mogao da tvrdi da li je učenik bio u pravu, ili ovaj koji ga je ispravio

Da svi mogu da se zbune i na prostim matematičkim zadacima pokazuje i primer jednog školskog zadatka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, postavljen je sledeći zadatak:

"Ana je pročitala jednu priču, a Petar tri priče više od nje.

Koliko su priča pročitali zajedno Ana i Petar"

Dečak je odgovorio da su Ana i Petar pročitali ukupno pet priča, međutim u komentarima na Fejsbuku se navodi da je učitelj ispravio učenika, precrtao njegov odgovor i napisao da su pročitali ukupno 4 priče.

Budući da su svi bili zbunjeni ovim zadatkom i dodatim rešenjem,  pozvali smo matematičko udruženje "Arhimedes" da nam kažu koji je tačan odgovor.

- Dete je u pravu, tačan odgovor je pet knjiga. Međutim, možda je u pitanju štamparska greška ili u postupku. Ne znamo da li je bio u pitanju kontrolni ili neka kraća vežbica  - navode iz "Arhimedesa".

Isto je potvrdila i jedna beogradska osnovna škola, navodeći da je učenik u pravu, ali je trebalo postupno da reši zadatak, prvo za Petra koliko je knjiga pričitao, pa onda da sabere broj pročitanih knjiga Petra i Ane.

U svakom slučaju učenik je u pravu, a za sada je nepoznato da li je njegov odgovor ispravio učitelj ili se možda neko malo našalio.

Ako je učitelj, verovatno se zbunio, proste matematičke operacije nekada budu teže od komplikovanih i postupnih zadataka.

Šta vi mislite, koji je tačan odgovor? Napišite u komentarima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji