SLUČAJNO JE VIDEO RUPU U STENI: Ono što je pronašao unutra zaprepastilo je svet!

Taman kada pomislite da je sve na svetu već viđeno i otkriveno, iznenaidećete se kao i mi kada saznate da je pronađena potpuno netaknuta i neistražena lokacija.

1991. godine, mladi poljoprivrednik po imenu Ho Kan uputio se duboko u šumu Pong Na Ke Bang, u Vijetnamu kako bi našao još aloje za prodaju. Usput, Kan se izgubio. Kada je seo da se odmori, čuo je zvuke jakih vetrova i vode koja pada odnegde i osećao je kao da zvuk dolazi iz podzemlja.

Kada se sutradan vratio da pronađe to mesto, nije uspeo da prati svoje korake od juče u ovoj neistraženoj oblasti.

Prošlo je još 18 godina pre nego što je Kan zajedno sa britanskom asocijacijom istraživača pećina nije krenuo u potragu za ovom podzemnom oblasti. Sada, avanturistički fotograf Rajan Debud podelio je lepotu i raskoš ovog skrivenog blaga sa celim svetom.

Ulaz u Hang Son Dong je ralitvno mali i skroman, ali krije ogroman svet unutar njega.

Otvor omogućava sunčevoj svetlosti da osvetli pećinu, stvarajući na taj način savršen ambijent za razvoj vegetacije.

Podzemne reke mogu odlično da se čuju kako žubore odozgo.

Izmerena visina ide čak i do 80 metara, a najviši svetski stalagmiti pronađeni su u ovoj pećini.

Nazivaju je vrtom Idama, ova pećina široka je preko 200 metara, 150 metara visoka i oko 9 kilomatara dugačka.

Noćni pogled iz najveće pećine na svetu.

Bacite pogled na ovaj video i možda dobijete bar delić ovog izgubljenog sveta.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji