PIPALI SU ME I GURALI PRSTE: Strašna ispovest TRANSVESTITA koji je završio u MUŠKOM ZATVORU!

Saša (23) je državljanin Srbije, koji je rođen kao muškarac, ali izgleda i oseća se kao žena. Do potpune promene pola i transformacije u ženu Saši nedostaje još jedna operacija. Sašini problemi počeli su početkom decembra 2018. godine.

- Uhapšena sam pod optužbom za razbojništvo, iako uopšte nisam bila prisutna u sobi u kojoj se to dogodilo. Na kraju se ispostavilo da sam govorila istinu, zbog čega je postupak protiv mene obustavljen nakon mesec i po dana. U tih mesec i po ja sam u Remetincu doživela strahovitu torturu, seksualno, psihičko i fizičko zlostavljanje - ispričala je Saša još vidno uznemirena zbog svega što se događalo.

Saši u pasošu ličnoj karti kao pol piše muški, ali na fotografiji izgleda kao žena. Tvrdi da je predala zahtev za promenom pola. Već prilikom dolaska u Remetinec, kaže, tretirali su je kao muškarca, pa su joj muški pravosudni policajci pregledali telesne otvore.

- Pipali su mi silikone, iako ništa ne mogu u njih sakriti i gurali mi prst u zadnjicu. Rekla sam da ne pripadam muškom odeljenju nego ženskom jer je to apsolutno moje ljudsko pravo, zato što se lečim pod šifrom transseksualizam. Prekršajni sud u rešenju me izjasnio kao ženu, dok me Županijski okarakterisao kao muškarca. Imam i rešenje o otvaranju firme u kom piše da sam ja direktorka. Ništa od navedenog nije me zaštitilo od smeštanjaa na muško odeljenje - priča Saša.

- Uprkos molbama i uveravanjima, smeštena sam na muško odeljenje s još četiri zatvorenika, gde sam sutradan naletela na niz homofobičnih napada. Da u toj skupini nije bilo razumnog čoveka koji me obranio, najverovatnije bi se raspravljanje završilo kobno za mene - iskrena je Saša. Dodaje da je bila prestrašena, istraumirana i nije znala kome da se obrati za pomoć.

Nakon nekoliko dana pozvali su je na razgovor na kojem je ponovo tražila premeštaj u ženski deo. Umesto toga, Sašu su smestili u ćeliju s još jednim robijašem.

- U šetnji sam gađana strelicama izrađenim od papira sa žicom, pudingom, hlebom, lupali su me po zadnjici i hvatali za grudi. Pisala sam sudu, upravniku u nadi da će se moj problem rešiti, ali on je bio samo još veći. Odvojena sam na šetnji, ali opet na delu gde šetaju muškarci, sama. Kad sam izišla na šetnju, onako sama, pritvorenici su me počeli gađati, uzvikivali su: "kurvo", "pederčino", "bićeš silovana", "uništićemo te ovde" i slično - nastavlja Saša, koja se sledećih sat vremena tresla od straha i jecala. Tako istraumirana čekala je da se nešto promeni.

Posle nekih mesec dana svakodnevnog vređanja i maltretiranja u Remetincu počela je štrajkovati glađu, zbog čega su je pregledali u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

- I tamo su me smestili na muško odeljenje bez razumevanja za moje potrebe i moja prava - požalila se Saša.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji