MAJKA TROJE DECE JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU Dana (44) obrijala ovaj deo tela, a onda je pala u komu! Posle 21 operacije, doktori su shvatili šta je uradila pogrešno!

Dana Sedgevic (44) iz Šefilda, majka troje dece, obrijala je svoje prepone posle čega je završila u komi, a mogla je da ostane bez nogu.

Posle brijanja primetila je bubuljice po nogama koje su krvarile, ali je mislila da je reč o običnom osipu koji joj se i ranije pojavljivao posle birijanja.

„Nisam posumnjala da može biti nešto ozbiljno, jer sam i ranije dobijala osip posle brijanja“, rekla je ona.

Dana je završila u komi pošto je njeno telo zahvatila bakterijska infekcija mekih tkiva. Doktri su mislili da nikada više neće moći da hoda. Imala je 21 operaciju i, samo zahvaljujući svojoj upornošći i podršci muža Mateja (47) i dece Megan (18), Freje (14) i Klare (9), uspela je da se oporavi.

„Kao i mnoge žene, na brzinu sam se obrijala novim brijačem“, rekla je Dana.

Dva dana posle toga, osetila je prve mučnine i vrtoglavicu. Otišla je kod lekara opšte prakse, koji je uzeo briseve i dao joj da pije antibiotike.

Istog tog dana, njena najstarija ćerka Megan našla ju je bez svesti u krevetu, sa nogama oblivenim krvlju. Rezultati briseva bili su poražavajući – imala je ozbiljnu bakterijsku infekciju koja oslobađanja otrove koji „jedu“ meko tkivo.

„Dok sam stigla do bolnice, noge su mi bile pokrivene crnim, trulim mesom“, prisećala se nesrećna žena.

Deset dana su se lekari borili da joj spasu noge. Sekli su joj zaraženu kožu, uklanjali obolelo meso, a novu kožu su joj skidali sa leđa.

Dana je, posle operacija, dobila i sepsu, i kada je upala u septički šok, lekari su joj davali samo 30 odsto šanse da preživi. Bubrezi su joj otkazivali, srce joj je stalo četiri puta, a bila je u indukovanoj komi devet dana.

„Kada sam se probudila, noge su mi bile u zavojima i nisam imala pojma šta se desilo. Mislila sam da sam stradala u saobraćajnoj nesreći. Ali kada me je hirurg pitao da li sam se brijala, setila sam se svega“.

„Bilo je užasno. Moji mišići su istrulili, a krater se napravio kod butina. Nisam mogla da gledam u to koliko mi se povraćalo. Ali moglo je da bude mnogo gore. Mogla sam da umrem“, ispričala je Dana, koju ožiljci još podsećaju koliko je srećna što je preživela.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji