KAZNA ZA PSOVKU I DO 100.000 DINARA! Bolje se ugrizite za jezik, jer u suprotnom možete da završite na ROBIJI!

Vodite računa šta radite, jer ako izgubite živce, vaše ponašanje može da dovede do remećenja javnog reda i mira, a ako preterate, ne gine vam krivična prijava!

Ako vičete ili se sa nekim posvađate na javnom mestu, sleduje vam kazna od 5.000 do 20.000 dinara. Za psovanje, vređanje, pretnju ili vršenje nasilja, predviđena je kazna od 20.000 do 100.000 dinara, ili kazna zatvora od 10 do 30 dana. 

Ako je to načinjeno u grupi, nema novčane kazne, već kazne zatvora od 30 do 60 dana. 

Za nepristojno, drsko, ili bezobrazno ponašanje ili ugrožđavanje imovine, novčana kazna je od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 sati, piše Alo!.

Ukoliko je taj prekršaj izvršen u grupi od tri i više osoba, izriče se rad u javnom interesu od 240 do 360 sati ili zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

Za izazivanje tuče predviđena je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara ili kazna zatvora od 30 do 60 dana. Ako napadnutom budu nanete i telesne povrede, onda seto najčešće tretira kao krivično delo za koje je zaprećeno do pet godina zatvora. 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji