NAJBOLJI GEJMER NA SVETU: Profesionalnog gejmera iz Brčkog platili čak POLA MILIONA DOLARA

Nikola Niko Kovač najplaćeniji je profesionalni igrač video igara u istoriji.

Kovač ima 20 godina, a rođen je u Brčkom. On je skuplji od bilo kog igrača iz fudbalske Premijer lige BiH. On je za čak pola miliona dolara prešao iz nemačke ekipe "Muzesports" u čuveni američki tim "Faze klan".

Najveći dosadašnji transfer iznosio je 160.000 dolara. Kovača smatraju za jednog od najboljih igrača sveta, a sada juriša na titulu u igri Counter Strike: Golbal Offensive. 

Bio je izbeglica, pa je postao "megagajmer". Nikola Kovač (20), koji je pre 19 godina izbegao iz Sarajeva u Brčko danas dobro zarađuje igrajući video igrice širom sveta, piše 24sata.hr. 

- Neki kažu da ovo nije sport. Znate li koliko ima igrača na svetu i kakva je konkurencija? Oni imaju profesionalne ugovore, menjaju klubove, potpisuju ugovore - priča Slobodan Kovač, Nikolin otac. 

On je i "krivac" što se Nikola "navukao" na video igrice, jer je vlasnik igraonice. Nije prošlo dugo, i dečak je postao majstor u kaunter strajku i srušio je rekord u transferu u gejmingu.

Još kao devetogodišnjak pokazao je talenat. Nitko mu nije bio ni blizu. Kažu da je sad najbolji igrač svijeta. Ali biće još bolji - priča Slobodan.

Nikola je za 425.000 dolara prešao u američki tim FaZeClan, iz nemačkog Mousesportsa, i ovo je dosad najveći transfer u istoriji gejminga.

- Ugovor mu je bio pri kraju, javili su se iz Amerike i Nikola je pristao. Evo, baš je sad na turniru u Las Vegasu - kaže otac Slobodan, i dodaje da njegov sin radi ono što voli i od zarade može živjeti lagodnim životom, te da Nikola ulaže puno truda.

Inače, nagrade na većim turnirima u kaunter strajku kreću se od 100.000 dolara pa do milion.

Za one koji imaju ružne reči za gejming i tvrde da to nije sport, Slobodan ima ove reči:

- Ma, uvek će biti onih koji tvrde da je ovo loše. Stvarno ne znam zašto. Moj sin nikome nije ništa loše napravio, u sportu je u kojem zarađuje i uživa u tome. Kod kuće ima kvalifikacije, sve to odradi preko interneta i ako uspe, tek tada putuje na turnir. Iz Las Vegasa se vraća krajem ovog meseca.

- Nisam mogao zamisliti da ću imati ovako dobar posao. Igram najmanje šest sati dnevno sa ekipom, a još oko tri sata odradim individualno - ispričao je Nikola.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji