Lude godine i dalje traju: 12 fora zbog kojih će Gidra uvek biti car srpske komedije! (VIDEO)

Dragomir Bojanić Gidra - srpski glumac uz čije filmove su mnogi od vas odrastali i "umirali" od smeha, pre svega zbog uloga Žike Pavlovića u "Ludim godinama" i "Žikinoj dinastiji". Neki njegovi citati se i dan danas upotrebaljavaju u svakodnevnom životu, pa može,mo reći da je Gidra bio mnogo godina ispred svog vremena. Izabrali smo onih 12 najboljih dijaloga iz njegovih filmova.

1. Umeo je da nas nasmeje do bola!

- Vi ste druže kolektor. Kako? Nisam lepo rekao? Detektor. A, da, lektor. Izvinite, ja brkam ta zanimanja - samo su jedne od čuvenih replika uz koje smo se kidali od smeha godinama unazad.

Glavne i veće sporedne uloge je igrao u više od trideset domaćih filmova, a snimao je i u Italiji. Kakav je samo šmeker bio!

Žikina dinastija - popularna je i dan danas. I dalje u domovima u Srbiji po neko još uvek čuva VHS kasetu nekog dela čuvenog serijala. 

2. Njegova čuvena parola bila je: U životu ko cvika, može da se slika! Nije prezao da se upusti u bilo kakav izazov, pre svega kada je reč o ženama.

3. Budža marjanova! Da kupim tebi bubnjeve, a tebi veš-mašinen! Njegov nemački uvek je zvučao urnebesno:

4. Samo da je ne prepumpa! Urnebesna trka sa seksi scenom u kojoj otpadaju delovi, a mi otpadamo od smeha...

5. Iako je u "Žikinoj dinastiji" glumio velikog zavodnika, Gidra je je bio veran suprug. Međutim, nezaboravna scena bila je i ona sa Lidijom Vukićević. Letele su lubenice na sve strane, a vilica se razjapila... Lilika je ipak Lilika! Nije slučajno reklamirala Udarnik čarape... 

6. Scena sa karafilima takođe je za nezaborav. Prepričavala se danima, mesecima, godinama... Prijatelju, šta bi gore?! Iznova i iznova nas je oduševljavao svojim štosovima...

7. Bojanićevi dijalozi sa Milanom u "Žikinoj dinastiji" nikada neće biti zaboravljeni. Scena u kojoj je nasamario svog dragog prijatelja da skoči u vodu je za istoriju!

8. Jedna od Gidrinih upečatljivih rola jeste ona kaplara Janićija u ostvarenju Marš na Drinu. Noge su mu smrdele u toj sceni da se Zoran Radmilović gušio...

9. Nezaboravna bila je i uloga agenta Mikule u "Povratku otpisanih". I u toj ulozi voleo je da pipka žene: Pretres! Tu je bila i pljoska, naravno, protiv žgaravice... 

10. - Sjebaste mi autobus, napolje iz kola! Široke narodne mase zavolele su ga i kao šofera Gileta u serijalu Hajde da se volimo, gde glumi zajedno sa folk zvezdom Lepom Brenom.

Najveću popularnost na televiziji je stekao 1972. godine, ulogom majstor Laleta u seriji Majstori. Počeo je na sceni kao veliki komičar i ljubitelj žena, takav je i ostao do kraja.

Pod pseudonimom "Antoni Gidra" (Anthony Ghidra), Dragomir Bojanić je šezdesetih godina u Italiji snimio desetak vesterna i akcionih filmova.

Nadimak Gidra (Qhidra) u prevodu znači zmija, što je mnogima bilo smešno, a pogotovo onima koja ga poznaju iz Žikine dinastije. Za ulogu u filmu "Balada o revolverašu" (1967) režisera A. Kaltabijana dobio je i nagradu.

11. Deco, hoćete da vam čika Gidra kupi tenk?

Velike studentske demonstracije 1968. U Beograd iz Italije stiže glumac Dragomir Bojanić, zvani Entoni Gidra. Dolazi, što se kaže, u "teget stanju”, sa džepovima punim para od snimljenih vesterna. Odlazi pravo na Crveni univerzitet "Karl Marks”.

Znajući pravi recept za rešenje problema, predlaže studentima:

– Deco, hoćete da vam čika Gidra kupi tenk?

– Nećemo! – povikali su mladi idealisti uglas.

– Vi ste neozbiljni, idite u pizdu materinu! – uzvratio je popularni kauboj i otišao sa Univerziteta u neku obližnju kafanu.

12. - Voda ne valja ni u opancima a kamoli u stomaku! Gidra je bio ljubitelj dobre kapljice... Često je nazdravljao tokom uloga koje je igrao... 

Gidrin lik i delo traju večno...

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji