DOKTOR PAVLOVIĆ NIJE VEROVAO SVOJIM OČIMA U klinici Narodni front žena iz Sombora rodila BEBU kakvu Srbija i svet nikad nisu videli!

Ženi, rodom iz Sombora, to je bio drugi porođaj.

Vest da je Kineskinja iz provincije Henan rodila bebu tešku 6,50 kilograma nedavno je obišla planetu, a mediji u najmnogoljudnijoj zemlji sveta predstavili su svog džina kao pravo čudo.

Ipak, da se rodila u Srbiji, ova beba bi bila tek na drugom mestu, daleko iza srpske bebe rekordera od 7,2 kilograma.

Beba je došla na svet prirodnim putem, a sve se događalo pre 37 godina u GAK „Narodni front".

Da ova devojčica dođe na svet pomogao je tada čuveni doktor Mihajlo Mika Pavlović, ginekolog koji se jednom prilikom za Press prisetio neobičnog porođaja.

- Bila je to najveća beba rođena na ovim prostorima. Do dan-danas ovaj rekord nije oboren. Ženi, rodom iz Sombora, to je bio drugi porođaj. Prvo dete je bilo teško više od pet kilograma, tako da se očekivalo da i druga beba bude krupna. Ultrazvuk je tih godina bio tek u povoju, slabe rezolucije, ali je procenjeno da bi beba trebalo da ima između 5,5 i šest kilograma. Niko nije ni sanjao da će na svet doći devojčica teška više od sedam kilograma - ispričao je dr Pavlović.

On je rekao da je zbog veličine bebe porođaj bio težak, ali da se sve završilo na najbolji način.

- Sećam se da je porođaj dobro počeo. Žena se uz pomoć vakuuma lepo otvarala, glavica bebe se spuštala bez problema, ali sam se plašio kako će proći ramena. Tako je i bilo... Bebi je povređena ruka, međutim, bez obzira na to, sve se dobro završilo. Beba i majka su se brzo oporavile i otišle kući - sećao se doktor.

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Batut" pokazuju da je u poslednjih desetak godina sve više beba težih od 3,5 kilograma, koliki je srpski prosek. Stručnjaci, međutim, objašnjavaju da krupna beba ne mora da izraste u krupno dete, niti napreduje brže od novorođenčadi rođene sa manjom kilažom.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji