ŠOKANTNA ISPOVEST ĆERKE ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Počelo je vređanjem, a onda je pao prvi šamar...

Jelena Beba Balašević, ćerka pevača, kantautora i pesnika Đorđa Balaševića, u potresnoj ispovesti otkrila je da je dve godine bila u vezi sa nasilnikom.

"Dugo me je bilo sramota da pričam da sam doživela psihičko i fizičko zlostavljanje od partnera. Ali više nije. O tome mora da se govori", počela je svoju ispovest rediteljka, koja je bila pre tri godine žrtva partnerskog nasilja.

Nikada nije ni pomislila da je s nekim ko bi mogao da je povredi i da bude nasilan prema njoj.

"Prvo je počelo psihičkom torturom. Vređanjem. Što sam duže bila s njim, svađe su prerasle u gurkanja, odgurivanja. Sve dok nije pao prvi šamar", priseća se Jelena, koja je s nasilnikom bila u vezi skoro dve godine.

Posle prvog šamara, priređen joj je scenario kao i kod drugih nasilnika. Plakanje, kukanje, izvinjavanje i obećanje da se to nikada više neće ponoviti.

"E, u tome je caka. To je ta rečenica na koju većina žena popusti i oprosti. Ali nasilje se uvek ponovi. Ako se to jednom desi, desiće se i drugi put. I tako unedogled ukoliko ćutit. Imala sam sreću pa sve što sam deživljavala nije trajalo dugo. Naredna dva šamara bila su mi dovoljna da pokupim svoje stvari i odem iz te veze", priča mlađa ćerka našeg poznatok kantautora Đorđa Balađevića.

Vrlo mali broj žena nije spremno da podeli svoja iskustva s javnošću, strahujući da će time izazvati još veći gnev nasilnika.

"Sramota. To je jedino što sam osećala nakon svega. Međutim, o tom se mora otvoreno pričati jer je to nešto što povezuje mnogo žena. I, naravno, svakome to može da se desi, nema to veze sa obrazovanjem ili profesijom", priča Jelena.

Obično se iz takvih veza ne izlazi lako jer ona druga strana ne pušta. U većini slučajeva, nasilni partneri su sebični i misle samo na sebe.

"Kada sam ga ostavila, pojedini prijatelji su znali moj problem. U tom trenutku sam imala njihovu podršku. Sve je stvar odluke i niko vas ne može spečiti. Njega od tada više nisam videla, niti znam kako se ponaša prema novoj partnerki. Nisam ga prijavila jer zbog sramote nisam to htela da radim", rekla je Jelena.

Krila istinu od porodice

Jelena se porodici i prijateljima požalila tek kada je sve prošlo. Kada ga je napustila.

"Bili su ljuti na mene što im nisam ranije rekla i što nisam ranije otišla od njega. I imali su pravo jer, nažalost, uvek neko drugi vidi bolje šta se dešava u vezi nego sami partneri. Ali upravo nisam od sramote koju sam osećala", iskrena je Jelena.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji