BAKA JE UZELA KLJUČALU VODU I URADILA OVO SA UNUKOM: Devojka je ostala bez reči!

Ponekada postoje situacije u životu za koje izgleda kao da ne postoji izlaz i kraj, kao da smo u ćorsokaku.

Međutim, ova mudra baka pokazala je svojoj očajnoj unuci sa 3 kuhinjska sastojka kako svako od nas može da se izbori sa nevoljama i preprekama u životu. Zvuči čudno? Samo sačekajte kraj priče!

Mlada devojka posetila je svoju baku. Ona je pod stresom i nezadovoljna je svojim životom - ništa joj ne ide po planu. Svaki put kada pomisli da je rešila neki problem, novi se pojavi. Devojka je to ispričala baki i rekla joj da ne zna kako više da se izbori sa tim.

Bez ijedne reči, starica je otišla u kuhinju. Napunila je 3 lonca sa vodom i stavila na šporet. Kada je voda počela da ključa, u prvi lonac stavila je nekoliko šargarepa, nekoliko jaja u drugi i u poslednji nekoliko zrna kafe.

Posle 20 minuta, isključila je šporet i sadržaj iz svake šerpe stavila je u različite činije. Onda je pitala unuku:

"Šargarepe, jaja ili kafa?"

Baka joj je rekla da oseti kuvanu šargarepu, da očisti tvrdo kuvana jaja i da uzme gutljaj kafe. Unuka je uradila kako joj je rečeno:

"Ali zašto sve to radim?", pitala je devojka još uvek zbunjena.

Baka je objasnila: svaki od ova 3 sastojka morala su da se suoče sa nekim posledicama, bili su u ključaloj vodi, ali svaki je reagovao drugačije.

"Šargarepe su jake i čvrste ušle u lonac, ali nakon nekog vremena, one su smekšale. jaje je bilo krhko i lomljivo, njegova tanka opna štitila je tečnost iznutra. Ali kada je skuvano, njehov enterijer je postao jak. Zrna kafe su jedinstvena, ali kada su se našla u ključaloj vodi, ona su promenila vodu

"I šta si ti?", pitala je baka unuku.

"Da li si jaje? Šargarepa? Ili kafa?" 

"Razmisli ovako: Da li sam šargarepa koja naizgled izgleda jako i čvrsto, ali kada stvari postanu "vrele" i prepreke moraju da se pređu, ona odustaje i gubi snagu?"

"Da li sam jaje sa taknom ljuskom, ali nakon rastanka, nesreće ili finansijske katastrofe, postajem jaka i nedostižna? Da li delujem isto spolja, ali sam unutra gorka?"

"Ili sam zrno kafe? Kada voda postane vrela, ono pušta svoju aromu. Kada si zrno kafe, ti menjaš situaciju oko sebe nabolje kada sve krene nizbrdo."

Mudre reči bake. Ova pitanja bi svako sebi trebalo da postavi kada se suočava sa izazovom, ali isto tako da nauči da prevaziđe sve to u budućnosti. Nismo mi uvek kao šargarepe, jaja ili kafa. Možda se vi ponašate normalno kao jaje. Ali u jednom trenutku, jaki ste kao šargarepa. Ali to save može da se promeni tokom života - i samo vi ste odgovorni za to! Koji ste vi od ova 3 sastojka?

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji