10 stvari koje svaka žena treba da zna o muškom mozgu

Stvari se menjaju tokom života, a ideja o muškarcima koji misle samo na seks je pilično pogrešna!

Muškarci žele stabilnost

Obično se kaže da su žene te koje žele da se skrase, a da muškarci ceo svoj život žele da divljaju i da se provode. Međutim, muškarci su nakon tridesete godine primarno fokusirani na rad i brigu o porodici. Naravno, neki muškarci se teže obavezuju od drugih, ali uzrok tome može biti i genetske prirode.

Ko je šef?

Nestabilna hijerarhija može izazvati anksioznost kod velikog broja muškaraca. Jasno definisan lanac komande, kao onaj koji se praktikuje u vojsci ili na većem broju radnih mesta, snižava nivo testosterona i obuzdava agresiju kod muškaraca. Dakle, motku u ruke.

Očinstvo

Muški mozak postaje posebno spreman za saradnju u mesecima pre nego što  postane otac. U ovom periodu, kod muškarca dolazi do hormonskih promena – povećava se nivo prolaktina, a snižava nivo testosterona što podstiče roditeljsko ponašanje.

Stari muški mozak

Muškarci se takmiče oko žena i statusa dok su mlađi, a u poznim godinama do izražaja dolaze saradnja i druženje. Nekoliko studija je čak pokazalo da stariji muškarci nisu zainteresovani za nadmetanja bilo koje vrste. Umesto toga, pažnju im više privlače veze i poboljšanje zajednice u kojoj žive.

Otac i igra

Specifični način igre očeva i dece (spontanost, zadirkivanja i slično) može pomoći deci da bolje uče, budu samouverenija i pripremljena za stvarni svet. Takođe, očevi koji imaju aktivnu ulogu roditelja imaju i niži nivo testosterona zbog čega su stabilniji i zadovoljniji članovi društva.

Odbrana teritorije

Jedan od muških poslova, govoreći u terminu evolucije, je odbrana teritorije. Iako i žene imaju posesivnu stranu, muškarci mogu postati nasilni kada im neko ugrožava ljubavni život ili teritoriju.

Gledanje u žene je neminovno

Testesteron narušava deo mozga koji je zadužen za kontrolu impulsa, a kod muškaraca ga ima šest puta više nego kod žena. Ovo će vam objasniti zašto muškarci “pilje” u žene – to se dešava automatski, a dokaz tome je da oni veoma često zaborave na ženu kada im je ona van vidokruga.

Fokusirani na rešenja

Iako većina studija pokazuje da su žene osetljivije od muškaraca, to nije baš u potpunosti i tačno. Muški mozak jednako reaguje kada se neko nalazi u stresnoj situaciji ili u problemima. Međutim, muškarci će više povesti računa o tome kako rešiti problem nego što će biti rame za plakanje.

Osetljivi na usamljenost

Usamljenost više utiče na muškarce nego na žene, jer su manje spremni na društvene kontakte i stvaranje novih prijateljstava. Zbog toga im je život sa ženom zapravo vrlo koristan i, na određen način, terapeutski.

Više su emotivni

Muškarci imaju daleko jače emotivne reakcije, ali samo pre nego što postanu svesni svojih osećanja. Naime, muškarci uče da kriju svoje emocije, jer većina kultura smatra da emocije pokazuju samo slabići.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji