JURILI ZA SREMSKU MITROVICU, ALI NIJE BILO VREMENA Vozač uleteo u prodavnicu po pomoć, a kada su prodavačice prišle do kola, čudo je već počelo da se dešava! (FOTO)

Kada je Hitna pomoć otišla, počele su da plači

Vlatka Mišković i Teodora Žeravić, iz Vognja, kod Rume, u utorak ujutru su u kolima porodile ženu, koju je muž vozio u porodilište u Sremsku Mitrovicu. Beba, koja je na pola puta požurila da ugleda svet, rođena je živa i zdrava, a srećni otac Igor zahvalio se odmah novopečenim "babicama" buketom cveća.

Niko nije ni slutio da će se jedno obično jutro u ovom sremskom selu pretvoriti u scenu iz nekih filmova.

- Oko pola osam, u prodavnicu je uleteo mlađi muškarac i rekao nam: "Pomozite, žena mi se porađa u automobilu." Odmah smo pozvale Hitnu pomoć - priča Vlatka, koja u tom trenutku nije ni pomislila da je porođaj već počeo.

Tek kada je prišla mladoj ženi u kolima, nastala je panika.

- Ona je sedela na mestu suvozača, pitala sam je kako se oseća i da li ima neke bolove i kazala joj da ne paniči. I ja sam bila smirena sve dok nisam ugledala bebinu glavu, koja je krenula napolje - priseća se Vlatka.

Mladoj porodilji Vlatka i Teodora najpre su oborile sedište, skinule veš i uz "asistenciju" njenog supruga Igora, sačekale bebu da izađe.

- Dozivale smo komšije da nam dodaju čiste peškire, kako bi utoplile bebu. Samo što smo je umotale, stigla je ekipa Hitne pomoći. Kada su ambulantnim vozilom majka i beba krenule prema bolnici, počele smo da plačemo od sreće - priseća se Vlatka.

- Beba je rođena sa dva i po kilograma i nalazi se u inkubatoru. Moram da pohvalim i tatu da je pratio naše savete, nije bio uplašen kao većina muškaraca - kaže kroz smeh ova žena koja svojim meštanima i dalje prepričava ovoj lep i radostan događaj.

Vlatka u šali kaže da beba nije slučajno izabrala mesto gde da izađe, zbog naziva prodavnice "Sve što treba".

- Pored toga što smo ljubazne, pružamo pomoć bilo kome ako se nađe u nevolji na ovom putu - uz osmeh kaže Vlatka.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji