16 stvari u kući za koje oduvek tvrde da donose nesreću: Ove slike, biljke i satove ne valja imati

Legende iz celog sveta upozoravaju nas da iz svojih domova izbacimo razne nesrećne predmete koji mogu doneti lošu sreću

Ćirilični brojevi Časovnik na zidu Suzdaljskog kremlja u Rusiji napravljen je pre nekoliko vekova, a koristi sistem ćiriličnih brojeva. Foto: Wikimedia Commons/Simm

Može li nešto što držite u svom domu da vam donese lošu sreću, probleme u vezi ili čak smrt? Legende iz celog sveta upozoravaju nas da iz svojih domova izbacimo razne nesrećne predmete, od buba i ptica do neugodnih boja...

 

Polomljeni sat

Ne čuvajte sat koji ne radi - ako iznenada zazvoni, kažu da je smrt blizu! Držanje pokvarenih stvari se takođe smatra lošim feng šuijem, znakom da se u vašem domu (i duši) loša energija treba očistiti.

Svici

Možda mislite da je slatko kada vam deca donesu kući teglu svitaca, ali pazite! Prema viktorijanskom sujeverju, kad svici uđu u vaš dom, to znači da će neko uskoro umreti.

Beživotni dekor

Bilo da su to vaze sa uvelim cvećem ili čak školjke, mrtve stvari u kući mogu vam doneti lošu sreću - ili bar tako kažu!

Zelena farba na zidovima

U stara vremena bi neke zelene boje mogle bukvalno da vas ubiju. Pariska zelena, kako su je zvali, koristila se u svemu, od tekstila do dečijih igračaka, od boje na zidovima do tapeta - ali u sebi je imala arsen i proizvodila otrovne gasove arsena. Na kraju su se lekari i proizvođači složili da je zbog boje i zaustavili praksu korišćenja te boje, ali neki i dalje smatraju da zeleni zidovi u kući ne donose sreću.

Sekira

Neke legende kažu da unošenje sekire u dom može doneti smrt. U najmanju ruku, svi se možemo složiti da sekira nije najsigurnija stvar u kući!

Stara metla

Ako se uselite u novi dom, ne nosite staru metlu koju ste koristili u prethodnom domu! Legenda kaže da će stara metla izbrisati staru sreću, a zdrav razum nalaže da se pomoću starih alata za čišćenje mogu uneti štetočine i prljavštine iz vašeg prethodnog stana. Pa možda nije loša ideja da se ponese nova metla, bili sujeverni ili ne!

Motika

Nije smrtonosno, ali unošenje motike u kuću može nositi lošu sreću. Ako je slučajno unesete, najbolje je da izađete unazad kroz ona ista vrata kroz koja ste ušli, kako biste pokušali da preokrenete lošu sreću.

Crveno i belo cveće u vazi

Obavezno pravite svoje bukete sa puno različitih boja cvetova ili ih držite u jednoj boji, jer viktorijansko sujeverje kaže da držanje samo crvenih i belih cvetova zajedno u vazi znači da će uskoro nastupiti smrt.

Ptica u kući

Ako ptica uleti kroz otvoreni prozor, smatra se da donosi lošu sreću, što često signalizuje smrt u porodici. Da biste bili posebno oprezni, nemojte ih držati kao kućne ljubimce i ne kupujte ukrase u obliku ptica.

Otvoren kišobran

Često se kaže da je otvaranje kišobrana u zatvorenom prostoru loša sreća. Prema ovom sujeveru, koje ima korene u egipatskim legendama, kao i norveškim tradicijama, kada unesete predmet koji štiti vaše telo od kiše, vređate duhove čuvare svoje kuće implicirajući da vam ne treba njihova zaštita.

Scene razaranja

Neki smatraju da prikazivanje slike ili fotografije nakon prirodne katastrofe, brodoloma ili bitke može doneti nevolju vašem domaćinstvu.

Stolice za ljuljanje

Ako koristite stolicu za ljuljanje, nema problema - ali irske legende kažu da prazna stolica za ljuljanje poziva zle duhove u vaš dom. A ako se ljulja samostalno, pazite! Zli duhovi su već tamo, a smrt bi mogla da dođe.

Kaktus

Mogu biti simpatični, trendi i odlične za održavanje, ali prema feng šuiju, šiljaste biljke poput kaktusa nose lošu sreću i mogu dovesti do nereda u vašem domu.

Ogledala

Neke tradicije veruju da ogledala mogu da vam ukradu dušu. A, po feng šuiju, ogledalo okrenuto prema krevetu može dovesti do problema u vezi!

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji