MARINA JE RODILA TROJKE, ALI SU BEBE JEDVA PREŽIVELE: Nije zaplakala, iako su za dlaku IZBEGLE SMRT! (FOTO)

Marina Blešić koja stoji iza Instagram stranice "Life_with_triplets", bavi se prelepim stvarima na društvenim mrežama. Njen profil je zabavan i pun ljubavi, a glavni akteri su njena dečica. Lazar, Valerija i Valentina danas imaju 2 godine i 3 meseca, i sledeće godine će krenuti u vrtić.

Naime, tridesetogodišnja Marina donela je na svet troje dece pre dve godine, pa je u stomaku imala čak tri glavice što nije nimalo lako nositi. Ova hrabra majka nije očekivala da će imati trojke, a njena prva reakcija na vest je bila euforična - plakala je i smejala se u sto vreme!

- Iskreno, bila sam u najmanju ruku šokirana. Kada sam saznala da sam trudna, opcija da nosim više beba nije postajala u mom mozgu. Tražila sam fotografije trojki po internetu i pokušavala da se zamislim u toj ulozi, priča Marina

Iako je trudnoću podnela poprilično dobro, porođaj nije prošao kako se nadala. Bio je rizičan, i životi ovih mališana je bio doveden u pitanje.

-  Od početka je trudnoća bila okarakterisana kao “visoko rizična” i na svakom pregledu sam bila upozoravana da nešto može da se promeni do kraja trudnoće, ali da će učiniti sve da sačuvaju sve tri bebe. Kasnije moj stomak jednostavno nije više mogao da raste, a njima je bilo potrebno više prostora. Doktori su mi rekli da je najmanja beba vrteći se probila placentu i da je njena plodova voda poćela da ističe, objašnjava hrabra mama.

Tog dana, ležala je u bolnici dok su se doktori borili da odlože porođaj proveravajući da li ima dovoljno plodove vode za najmanju bebu.

Rodili su se sa 650, 890 i 1200 grama... Gledala sam ih tri meseca kako se bore za život, ponavljala sam im svaki dan da budu jaki, i obećavala im da ću ja onda biti ceo život. Bilo je transfuzija, prestanaka disanja, oživljavanja na moje oči, ali sam se zaista trudila da ostanem jaka. Drago mi je što smo ostali dostojanstveni u bolu. Nisam plakala, smatrala sam da to ne zaslužuju. Kada su mi doktori rekli da oni sve osećaju, odlučila sam da budem srećna. Svakodnevno sam im pevala radosne pesmice i pravili smo planove šta ćemo sve da radimo, priseća se Marina.

Kasnije, saopšteno joj je da će kroz par sati biti pripremljena za porođaj i da nisu sigurni da će sa devojčicama biti sve u redu.

- Nije nam nista drugo preostalo nego da verujemo u srećan kraj, priseća se Marina i dodaje kako joj je unutrašnja borba bila najveći izazov.

Pokušavala sam da sve crne misli oteram iz glave, i nije bilo reči o posledicama ili o tome da neće sve biti u redu. To je bio moj način da olakšam sebi i porodici, u kom mi je suprug bio najveća podrška jer da je on klonuo duhom, sigurno ne bi uspela da ostanem tako jaka.

Sada, život ove uspešne blogerke je podređen deci u potpunosti, a najveći izazov joj predstavlja činjenica da mora podjednako pažnje da posveti svakom detetu posebno.

Trudim se da to što ih je troje ne bude razlog za manjak pažnje, nežnosti i bliskosti, a to postižem tako što sam im se maksimalno posvetila. Majka je pored mene od početka i ogromna mi je pomoć i podrška, objašnjava ova mama.

Porodica sada živi u Minhenu, ali kako nam je rekla, Marina još nije uspela da ga obiđe u potpunosti. Prvi mesec nakon dolaska, saznala je da je trudna, a ubrzo je počeo turbulentni period koji i dalje traje. Trudili su se da sve pripreme za dolazak beba, pa su promenili stan i auto, sredili papirologiju, a opet, Marina je morala da pazi i na sebe.

- Život sa troje dece nije nimalo lak. Kućni poslovi za toliko ljudi su pravi posao, a kuvanje dodatni. Oni su sada već u fazi da ih sve zanima, hodaju i istrazuju, a opet nisu dovoljno veliki da sve razumeju. Mislim da je najveća bitka oko toga da održim neki red u stanu jer ne funkcionisem u prostoru koji nije uređen, a to je skoro nemoguće. Kad god osećam da padam psihički i fizički, ja se setim da su svi zdravi i opet povratim snagu i motivaciju za dalje. Tako je nastala i moja stranica “Life_with_Triplets” na Instagramu, želja da prenesem svoje iskustvo na druge majke i probam da razmenim sa njima energiju i motivaciju je preovladala i počela sam polako bez opterećenja da ih slikam i pričam svoju priču, objašnjava jedna od vlasnica najlepših Instagram stranica za dom.

Kako nam je rekla, kad god joj se nešto svidi, ona jednostavno "škljocne" jer želi da savršene momente pokaže svojoj deci kada odrastu. Na taj način, Marina uspeva i da zaradi od kuće tako što jednostavno prikazuje kroz slike svoju svakodnevnicu. Pored toga, pohađa i intenzivni kurs Nemačkog jezika u cilju priznavanja Ekonomskog fakulteta koji je završila u Bjeljini, sve kako bi uspela da pronađe posao u struci.

Marina se trudi da u vaspitanju dece nikome ne nameće svoj stav jer kako kaže, svaki roditelj poznaje svoje dete najbolje. Ništa ne stavlja pod moranje, ali se trudi da na sve poruke u kojim žene traže savete odgovori i pokuša da ih posavetuje.

- Svako dete reaguje drugačije, a ja sam odgovore našla u njihovim okicama, osluškujuci svoju decu i sebe jednostavno. Sve počinje i završava se u porodici. Suprug mi pomaže koliko mu posao dozvoljava, ali nikada nije bežao od obaveza oko dece, a ta podrška i oslonac su mi bili od ogromne pomoći, tvrdi ona.

Marinin prosečan dan je pre svega jako organizovan jer je to jedini način da sve sve obaveze završe.

Kao i u svemu, disciplina i organizacija su stub svega, a satnice se stvarno pridržavamo, tako ih svako jutro ukoliko vidim da neko puno odstupa, budim. Jedino tako možemo izbeci nervozu i neredovan san. Kuvam im svakodnevno i imam sreću da jedu skoro sve, a od skoro jedu što i ostali ukućani što mi je dosta olakšalo posao, objašnjava Marina.

U šetnju sa decom ide dva puta dnevno, pre dnevnog odmora i pre večere. Svaki dan dobija reči hvale, ali kako kaže, misli da zasluge ne treba da pripadnu samo njoj.

Naglašava da ima sjajnu decu u kojoj pronalazi snagu i kaže kako je najsrećnija mama na svetu jer su njena dečica upravo nju "odbarala" za tu ulogu, ulogu života.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji