TETKA SE UDALA ZA MOG OCA, PA ME SLAGALI DA MI JE MAJKA! Podgoričanin se razboleo od neizlečive bolesti kada je saznao istinu o maćehi-tetki, A SADA ŽELI SAMO JEDNO! (FOTO)

Mišel Mišković (50) živi na relaciji Podgorica - Pariz. Na tom putu je istovremeno i dobio i izgubio sve, počinje svoju ispovest za Kurir. Ceo svoj život je mislio za jednu ženu da mu je majka, a onda je pre tri godine saznao surovu istinu.

Mišel Mišković je za Kurir ispričao svoju tešku životnu priču sa ciljem da pronađe nekog od rodbine ko bi mu rekao ko je zaista i kakva bila njegova majka.

- Nakon pedeset godina tajni saznao sam da je moja prava majka umrla kada sam se rodio, otpočinje svoju ispovest Mišel, uzbuđen što mu se ponovo rodila nada da će saznati istinu.

Rodio se u Parizu u gradskom porodilištu naselja Pariz 12, i to kad je majka bila u šestom mesecu trudnoće. Kada je on udahnuo svoj prvi dah, za njegovu biološku majku je bio njen poslednji. Još kao novorođenče, morao je hrabro da se bori i preživeo je.

Danas shvata da mu je to bila samo prva teška bitka.

- Smešten sam u hraniteljsku francusku porodicu, gde sam boravio dok je tamošnja socijalna služba pokušavala da stupi sa mojom rodbinom u kontakt kako bi me neko od njih usvojio. I dalje je misterija za mene zbog čega je moj otac odlučio da me se odrekne pri rođenju, nikada o tome nismo pričali, objašnjava svoje prve korake gospodin Mišković i dodaje:

- Nakon godinu i po dana, prihvatila me je očeva rođena sestra iz Niša koja me je neko vreme odgajala i koja je samo malo odgrnula veo tajne koji se obmotavao oko mene celog života, podseća se Mišel.

Posle boravka kod tetke po ocu, Mišel Mišković, sa 2 i po godine završava kod babe po ocu u Crnoj Gori, odakle ga preuzimaju otac i, kako on u tom trenutku misli, majka i vode ga ponovo u Francusku.

- Uvek sam sumnjao da se u mojoj porodici nešto čudno dešava, ali klupko je počelo da se odmotava nakon smrti moje polusestre, za koju sam tada mislio da mi je sestra. Pred celom familijom na sahrani moja majka, kasnije će se ispostaviti moja maćeha, je ridala i govorila: "Sve što sam imala, otišlo mi je!", govori Mišel.

Tada je imao 27. godina i počeo je da ispituje, ali je tek sa punih 50 saznao sve ono što danas iznosi.

- Tetka iz Crne Gore poverila je mojoj ženi da je moja prava majka umrla kad sam se rodio, seća se Mišel.

Mišel, kojem se tetka-maćeha predstavljala kao majka, duboko veruje da je njegova prava majka bila jako dobra žena i želi da sazna što više može o njoj. U potrazi je za njenim sestrama, svojim pravim tetkama kako bi mu rekle istinu.

Pored toga, angažovao je advokate koji će se baviti njegovim poreklom u legalnom smislu. Predao je gomilu dokumenata srpskoj ambasadi u Parizu, jer je ona zadužena za boravišne dozvole njegove, i prave, i lažne porodice.

- Razboleo sam se kada sam shvatio da sam ceo život proveo u takvoj laži, u tom upetljanom životu gde se ne zna ko je kome šta, gde nema ljubavi. Hteo bih da znam je li me mama želela, volela. Ako neko zna išta o ovoj priči, neka mi javi. Želim da saznam bar kako se zove i gde joj je grob, završava svoju tužnu ispovest Mišel.

Gospodin Mišković se trenutno nalazi u Podgorici. Bez obzira na sve bolesti koje je zaradio dok je tražio istinu, a samo jedna je slabovidost od dijabetesa, on nastavlja svoju borbu. Uskoro će put srpske ambasade u Francuskoj, čiji poziv čeka, ali se nada da će ga njegovi bliski u međuvremenu kontaktirati. Ističe to kao jedini razlog za iznošenje ličnog života u javnost.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji