MOZGALICA KOJA JE MNOGE NAMUČILA: Gde u jednačini treba dodati crticu da bude tačna? (FOTO)

Društvenim mrežama ovih dana ponovo kruži mozgalica koja je mnoge namučila dok je drugima bila laka jer su razmišljali izvan okvira.

Zadatak je jednostavan - u jednačinu treba dodati jednu crticu da bi prikazani rezultat bio tačan, pri čemu nije dopušteno precrtati znak jednakosti. Neki su odustali jer nisu mogli da dođu do odgovora, dok su se drugi osećali prevarenim kad su videli rešenje. Možete li vi da rešite ovu mozgalicu? 

Jeste li uspeli? Ako niste, ne brinite, donekle se radi o trik pitanju. Crticu treba dodati koso na znaku plus, i time je jednačina rešena. 

Pogledajte: 

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji