TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM Izgubila je oca, sestru i brata, a onda su joj lekari saopštili najgore vesti: IMAŠ JOŠ DVE NEDELJE ŽIVOTA

Život ove porodice obeležavaju tragedije: Suzanin otac Grejem je pre mnogo godina preminuo od iste bolesti, a brat, koji je oslepeo u devetnaestoj godini, umro je 12 godina kasnije, kad je imao samo 31. godinu.

Mlada žena, koja je ostala bez sestre, brata i oca, umrla je u trideset četvrtoj godini života nakon što se četiri meseca borila sa slabošću bubrega, iako su joj lekari još krajem decembra rekli da joj ostaju svega dve nedelje života. 

Suzan Šipli iz Voringtona, u Engleskoj, već je bila slomljena zbog smrti sestre Kler, koja je preminula šest meseci ranije od komplikacija sa srcem. Suzan je bolovala od dijabetesa tipa 1 i insuficijencije bubrega, a krajem prošle godine lekari su joj saopštili da su sve mogućnosti iscrpljene.

Život ove porodice obeležavaju tragedije: Suzanin otac Grejem je pre mnogo godina preminuo od iste bolesti, a brat, koji je oslepeo u devetnaestoj godini, umro je 12 godina kasnije, kad je imao samo 31. godinu, prenosi "Miror", pozivajući se na "Liverpool Echo".

Odajući poslednju poštu sestri, Lora Šipli je izjavila: - Moja lepa, jaka, hrabra sestra pala je u komu, ali ovoga puta se nije probudila. Umrla je dok smo je mama i ja mazile po licu i čvrsto smo je zagrlile pre nego što je izdahnula. Suz, sada si oslobođena tela, koje ti nije dalo da spavaš.

Suzan Šipli biće kremirana u Voringtonu, a porodica je pozvala prijatelje i rođake da stoje ispred njenog podičnog doma, ili, uz poštovanje restriktivnih mera zbog pandemije, prate kočije koje će prevesti kovčeg kroz grad. Zbog kovida-19, samo 18 osoba moći će da prisustvuje kremaciji, pa je Lora zamolila: - Molim vas da ispunimo Suz poslednju želju. Neka dođu prijatelji iz prošlosti i sadašnjosti da se poslednji put oproste od nje. Suz je želela da ovde bude mnogo ljudi.

Džo Toker, bliska prijateljica preminule, snimila je video sa ličnim porukama prijatelja koji će biti pušten tokom kremacije. Ona je otvorila stranicu na GoFundMe, dok je Suzan još bila živa, preko koje su ljudi dobre volje mogli da doniraju novac za Suzaninu sahranu.

- Bila sam skrhana kad sam videla koliko je Suzana zabrinuta zbog troškova sahrane, a to je poslednje o čemu treba da brine - napisala je tada.

Suzan je prestala da radi zbog bolesti i majka Rouz ju je četiri puta nedeljno vodila na dijalizu. Pre tri godine,

Suzan su amputirali nogu, jer je dobila sepsu, osim toga, patila je od neuropatije i retinopatije. Presađen joj je bubreg, pošto je njena majka Rouz donirala organ.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji