POJAČANJE: ŽELJKO MITROVIĆ OD PONEDELJKA PREDAJE BIOLOGIJU I FIZIKU NA RTS-U

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da će od ponedeljka 04. maja Željko Mitrović osnovcima predavati gradivo iz biologije i fizike.

Pomoćnik ministra prosvete Mladena Šarčevića izrazio je veliku zahvalnost Željku Mitroviću što je, na poziv ministra, izašao u susret mladim naraštajima naše zemlje i pristao da časove, koje je do sada emitovao na svojim društvenim mrežama, snimi i na RTS-u.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je jedan takav vrstan poznavalac bioloških i fizičkih nauka pristao da obrazuje i našu decu. Od trenutka kada smo uvideli da gospodin Mitrović želi da izađe iz okvira akademskog pisanja i uredništva emisija na svojoj televiziji, i da je poželeo da svoje znanje deli i usmeno, putem svojih profila na društvenim mrežama, razmišljali smo o njegovom angažovanju u nastavi na daljinu. Ministar Šarčević mu je uputio poziv, i na našu veliku sreću, gospodin Mitrović je pristao je da svoja predavanja prilagodi osnovcima – izjavio je za Njuz pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje dr Milan Pašić.

On je naglasio da se ovom pojačanju raduju i nastavnici pomenutih predmeta, kao i učenici i njihovi roditelji, jer se veoma retko ukazuje prilika da neko sa najviše naučnih radova iz stručnih oblasti predmeta, predaje gradivo učenicima osnovne škole.

– Iako su moja predavanja pre svega namenjena struci, potrudiću se da svoje izlaganja svedem na nivo jednog osnovca, jer bih voleo da među tim pametnim osnovcima vidim i svog naslednika.  Takođe, iako ću časove snimati na RTS-u, nastaviću i da na svojoj televiziji Pink prikazujem edukativne sadržaje. Mi smo napravili takvu programsku šemu da konstantno pratimo nastavu koja se emituje na RTS-u i to ne samo iz biologije i fizike, koje su moje stručne oblasti, nego i iz ostalih predmeta. Emisije kao što su Magazin In, Paparazo potera, Ekskluzivno, Premijera, Premijera – vikend specijal, Nacionalni dnevnik, Zadruga i druge, umnogome prate gradivo koje se obrađuje i u osnovnoj i u srednjoj školi, a posebno u vezi sa predmetima Srpski jezik i književnost, Filozofija, Psihologija, Sociologija, Ustav i pravo građana – istakao je profesor Željko Mitrović.

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete, razmatra se trajno realizovanje nastave na daljinu, jer se sve više pravih stručnjaka pridružuje njenoj realizaciji, a tako nešto ne bi bilo izvodljivo putem klasične nastave. On se zahvalio se profesoru Željku Mitroviću i pozvao eksperte sa drugih televizija, poput Milomira Marića, Olivera Jakšića, Verice Bradić, Lava Pajkića i zaposlenih na televiziji Studio B da se odazovu pozivima Ministarstva za držanje časova osnovcima.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji