6 TRIKOVA DA NAĐETE NAJSLAĐU: Prepoznajte najbolju lubenicu na pijaci!

Za obične kupce postoji nekoliko trikova uz koje će svaki put uživati u slasnom ukusu "kraljice leta"

Samo najiskusniji mogu kuckanjem da utvrde da li je lubenica zaista zrela. Ali, i za obične kupce postoji nekoliko trikova uz koje će svaki put uživati u slasnom ukusu "kraljice leta".

Lepota je važnaPri kupovini, pazite da lubenica bude čvsta i simetrična, bez posekotina i udubljenja, ali i mekih delova na kori. Bilo kakva spoljašnja oštećenja mogu uticati i na sadržaj ispod kore, a nepravilnosti o kojima govoru mogu da ukazuju na to da lubenica nije imala dovoljno vode ili je previše bila u hladu.

Podignite jeZrela lubenica sadrži čak 92 odsto vode i oko šest odsto šećera, što znači da, kada je potopite u vodu, tek njen mali deo treba da pluta iznad površine. Međutim, pošto u kupovinu ne idete sa lavorom, sledeća najbolja stvar koju možete da uradite jeste da je podignete - trebalo bi da bude teška za svoju veličinu.

Zagledajte donji deo Donji deo lubenice trebalo bi da bude žućkast. To je mesto na kome je ona bila postavljena na zemlju dok je sazrevala na suncu. Što je to mesto tamnije, utoliko bolje. Ako je bledo ili uopšte nema razlike u boji, to znači da je lubenica prerano ubrana.

BojaSavršeno zrela lubenica je tamno zelena i mat boje. Ako se previše sjaji, velika je šansa da će biti manje slatka.

Kuckanje Metoda pravih "znalaca" koja se uči godinama. Člancima prstiju lagano lupnite po kori - zrela lubenica više "vuče" na tenor nego na bas.

Prodavac je već izrezaoAko je lubenica prerezana, posao vam je znatno olakšan - tražite onu sa što više smeđih i što manje belih semenki. Meso treba da bude tamno crveno, ali i dalje sočno. Ako se odvaja od semenki, i izgleda zrnasto, znači da se lubenica već suši, što nije dobro.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji