UMRLA JE DOZIVAJUĆI POKOJNU ĆERKU U STARAČKOM DOMU! Tužna sudbina legendarne pevačice: Ćerka joj umrla u 27. godini, a onda je zadesila još jedna velika tragedija!

Unuk joj je bio svetlost, a krenuo je njenim stopama

Legendarna pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine u domu za stara lica u Rumi, u 63. godini života.

Vera je iza sebe ostavila veliki broj pesama, a među njima su i hitovi "Šuška se šuška" i "Moj Dragane".

Svi koji su poznavali pevačicu, govorili su da se ona potpuno promenila nakon smrti njene ćerke Maje. Vera nije umela da se nosi sa ovim gubitkom i ona se zbog toga vrlo brzo razbolela, a smrt njenog supruga bila je poslednja kap u prepunoj čaši.

Vera je 2006. doživela moždani udar, a 2007. godine smeštena je u gerontološki centar "Srem" u Rumi.

Pevačicin sin Vladimir Živković otkrio je da ona nije mogla da podnese gubitak ćerke.

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac - rekao je Vladimir.

Danilo Živković je Verin unuk koji je krenuo njenim stopama. On se takmičio u jednoj sezoni muzičkog takmičenja "Pinkove zvezde". U jednom intervjuu on je otkrio detalje Verine bolesti.

- Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi - rekao je Danilo.

Vera je u gerontološkom centru bila omiljena i svi su govorili da je bila nasmejana. Njena prijateljica Anđelka Govedarević ispričala je detalje njenog i Verinog druženja.

- Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju - rekla je Anđelka tada.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji