VELIKA LAŽ ČARLSA I DAJANE: Da li vam je nešto čudno na njihovim fotkama? (FOTO)

Neupućenima, slika izgleda beznačajno - poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju

Pre nekoliko dana na Tviteru se pojavila vrlo stara poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva koja prikazuje Čarlsa i Dajanu iz 1981. godine. Iako motiv članova kraljevske porodice na markicama nije neobičan, već je praksa monarhije, fotografija mladog bračnog para u najmanju ruku je čudna.

Neupućenima, slika izgleda beznačajno - poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju. Međutim, očigledno je da je njome trebalo da se stvori utisak krhkosti pojave princeze Dajane, kao i "kraljevske" veličine princa Čarlsa. Kako to? Naime, oni su bili iste visine, a na fotografiji je Čarls minimalno za glavu viši od svoje bolje polovice.

To nije jedini takav prikaz i dokaz je namernog obmanjivanja, pre svega bezrazložnog, smešnog i beskorisnog - smatraju Tviteraši. U čemu je caka, ili je reč o seksizmu, ili je princ Čarls nosio štikle?  

Naime, i princ Čarls i princeza Dajana su bili apsolutno iste visine - tačno 178 centimetara. To se, naravno, menjalo u Dajaninu korist ukoliko bi ona nosila pete, ali čovek to nikad ne bi pogodio da je video samo njihove portrete. Koliko je Čarls bio nesiguran zbog toga, svedoči činjenica da se Dajana za vreme braka i pojavljivanja s njim najčešće odlučivala za baletanke. Teknakon razvoda je mogla da nosi toliko omiljene štikle, bez griže savesti. 

Evo jedne malo realističnije fotografije koja otkriva pravo stanje:  

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji