SMEJALI SMO SE OVOJ SCENI, DANAS JE JEDNA OD NAJTUŽNIJIH: Evo zašto je Gidra rekao "Ja sad idem, a ti malo pospremi"

Glumica Darinka Dara Čalenić preminula je u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, saopšteno je iz Kino-Teatra. Sahrana će biti održana u krugu najuže porodice, u Novom Sadu.

Pamtićemo je po izuzetnom talentu i lepoti i više od 40 maestralnih glavnih uloga u pozorištu, ali najviše po ulozi Dare iz filma "Žikina dinastija" u kojoj je igrala pored Dragomira Bojanića Gidre.

Dara je svojevremeno ispričala da je napustila serijal kako bi bila sa suprugom u Americi, zbog čega su producenti i reditelj morali da smisle način da je isključe iz daljeg snimanja - Dara je preminula dok je prala prozore.

Zbog toga je nastala scena na groblju, kojoj smo se svi smejali, pogotovo trenutku kada se Žika najede i ostavi ostatke hrane na spomeniku pa kaže Dari - "Ja sad idem, a ti malo ovo pospremi".

Žika se na grobu jada Dari, ali je i prekoreva zbog kasetofona koji je odvrnula dok je prala prozore:

"Da ti kažem Daro, od kada tebe nema, nisam se ljudski najeo, sad tek vidim šta si mi značila. A bila si brljiva, lepo ti kažem ne pentraj se po prozoru a ti hoćeš da se cakli, a još pritisla dugme pa 'op žica, žica'. Nisi ptica da letiš kroz prozor, a ti meni u inat 'op, žica, žica'. Ne mogu da zaboravim tvoje sarme ,a kad se setim gibanice, trbuh me zaboli".

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji