Nađa je 26 godina bila zatočenica sopstvene majke: Odsečena od sveta, nije se kupala 14 godina i morala je da jede hranu za mačke

Žena iz Rusije držala je 26 godina svoju ćerku zatočenu u kući, terajući je da jede hranu za mačke. Nadežda Nađa Bušueva (42) bila je više od dve i po decenije izolovana od ostatka sveta, živeći u neuslovima u kućici sa majkom Tatjanom, koja je bila penzionerka, i mačkama, s kojima je delila obrok.

Tatjana je ćerku zatvorila kada je imala 15 godina, čim je završila školu, sa ciljem da je “zaštiti od opasnosti spoljnog sveta”. Nađa je živela u kućici bez struje i vode, a majka joj nije dozvoljavala da nastavi školovanje ili da se zaposli.

Posle nekog vremena Nadežda se, kako sama kaže, navikla na takav život, i nije ni pokušavala da izađe iz kuće sve dok joj majka nije završila u bolnici.

Tada je ona konačno kročila na svetlost dana i napustila kuću u selu Arefinski u zapadnoj Rusiji. Otišla je kod glavnog čoveka u selu i njemu otkrila kroz šta je sve prošla tokom 26 godina izolacije.

Kako ruski mediji prenose, ona je ispričala da je boravila u kući punoj pacova i mačaka, u kojoj je sa majkom spavala u istom krevetu, a kada bi neka od mačaka umrla, ostajala je sa njima u kući, jer nisu izlazile čak ni da bace njeno telo.

– Jela sam hranu za mačke i na kraju mi se svidela. I one su sa mnom jele ono što sam ja jela – rekla je Nadežda za televiziju koja je došla da je snimi kada se pročulo za njen slučaj.

Nađa se, prema pisanju tamošnjih medija, nije kupala od 2006. godine, a komšije su izjavile da nisu znale da li je Tatjanina ćerka živa ili mrtva.

– Majka je delovala normalno, uzimala je jaja i mleko od mene, ali kad je njena ćerka završila osmi razred, nije je puštala iz kuće – rekla je komšinica Julija.

Tatjana je u decembru 2020. umrla od koronavirusa, a komšije i mediji pomogli su Nađi da izvadi osnovne dokumente i obezbedili joj bolje uslove za život.

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji