"Ovo košta 160 dinara i zovu ga paradajz": Slika sa pijace je UZBURKALA TVITER - koliko ste puta VI DONELI NEŠTO SLIČNO IZ NABAVKE?

Tviterom kruži slika paradajza sa jedne beogradske pijace.

Većinu nas prizor ovog paradajza nimalo neće iznenaditi, jer kao da smo navikli da je paradajz kao od plastike, bez mirisa i ukusa. Međutim, to što smo navikli da je postao takav ne znači da takav treba i da bude. Zato je mnogo pažnje izazvao ovaj tvit:

- Ovo košta 160 dinara i zovu ga paradajz - poručuje žena. Paradajz je tačno onakav kakav su najveće šanse i da donesete sa pijace ako ne znate da birate - žilav i bezukusan.

Dok neki Tviteraši poručuju da to nije poseban problem jer je samo nedozreo, pa ga treba ostaviti par dana, drugi kažu da u ovom paradajzu nema nikakvih hranljivih sastojaka.

Međutim, postoje i načini da uvećate sebi šanse da donesete dobar paradajz iz nabavke, evo nekih od saveta.

SAVET ZA BIRANJE NA PIJACI

Paradajz ne treba „kupovati očima“, jer najlepšu boju ima uvozni i savršenog je oblika i veličine. Treba tražiti stare sorte koje su često bleđih nijansi i različitih veličina.

Boranija ume da prevari, pa treba odlomiti vrh i povući ga sa strane gde je spojena. Ukoliko sa odlomljenim vrhom krene i konac, boranija je stara!

Neko voće i povrće se „sluša“. Takav je, recimo, kupus, koji mora da ima tup zvuk. Treba kuckati lubenice, dinje i bundeve. Sve ovo ne sme da ima šupalj, već mora da ima „pun zvuk“.

Krastavac i tikvice treba da budu jakih boja i čvrsti na dodir. Ali, ako baš hoćete da proverite na ovaj nači ukoliko vam to prodavac dozvoli, koristite rukavice!

Grašak mora da bude jarke zelene boje, ali krupna zrna su sigurno stara. Ukoliko je u mahuni, treba je dodirnuti i opipati veličinu zrna, pa ukoliko su mala grašak je mlad.

NAJBRŽE NOVOSTI DANA U SRBIJI │ NAJNOVIJE VESTI

Novine danas nisu kao ranije. Pregled dnevne štampe se obavlja na internetu, online je budućnost. Zato, današnje vesti iz Srbije i sveta potražite direktno na Politika Ekspres dot net. Poslednji pravi tabloid u Srbiji. Najnovije vesti dana iz Srbije i sveta, najcitaniji tekstovi koji te mogu zanimati u toku dana uz izbor urednika, novinara i redakcije portala

PROMO MARKETING

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji