Milanka šije i poklanja pamučne maske: Treba joj 10 minuta, bolnici je već dala 100 i nastavlja

Šapčanka Milanka Petrović na svojoj "Bagat" mašini od juče šije pamučne zaštite maske.

Prvih stotinu maski je poklonila je ovdašnjoj bolnici, izvesnu količinu je namenila Zavodu za javno zdravlje, a čim završi šivenje, masku pokloni i svakome ko joj zatraži.

- Šijem sama, a deca mi pomažu tako što iskroje materijal i tako uspem za deset minuta da završim jednu masku. Materijal je prirodni pamuk koji sam imala u svom ormanu i rešila sam da ga ovako iskoristim jer u apotekama ne mogu svi da nabave zaštitnu masku. Ova maska treba svakog dana da se pere i pegla na visokoj temperaturi da bi bila sterilna - kaže Milanka koja na ovaj način učestvuje u borbi protiv korona virusa.

Milanki se za pomoć obratilo više Šapčana koji su čuli da šije maske i svima ih je poklonila.

S obzirom da je skoro potrošila svoj materijal i da bi "proizvodnja" narednih dana mogla da bude prekinuta, danas je Milanku obradovala jedna sugrađanka koja će joj pokloniti izvesnu količinu pamuka za nove maske.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji