Koju od ovih banana bi pojeo? Tvoje zdravlje zavisi od odgovora

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo postići niz različitih zdravstvenih prednosti. Neki od nas jedu banane jer uistinu volimo i uživamo u okusu, drugi pokušavaju zadržati visoke razine kalcijuma.

Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive stvari koje naše telo treba. Jeste li svesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem telu?

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni deo naše prehrane.

Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju slatki ukus. Telo ih je u stanju lako probaviti. Antioksidansi sadržani u telu su u stanju zaštititi naše telo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv tumora. Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite stanice u telu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo za ponuditi. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima. Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim stvarima koje promiču zdravlje mišića i kostiju.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji